Nu vă mai hrăniți copiii cu fast-food! Afectează coeficientul de inteligență
Articole de la același autor
Doliu la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța
04 Octombrie 2019
Alimentele picante sau sărate favorizează apariția herpesului
12 Octombrie 2019
Atenție la inelele de colesterol din ochi!
30 August 2019
Care sunt beneficiile plantei Aloe Vera
30 August 2019
Ministerul Sănătății, decizie în privința medicamentelor
16 Septembrie 2019
Pentru că mulți părinți sunt pe fugă, din lipsa timpului, aceștia tind să-și hrănească adeseori copiii cu mâncare de tip fast-food.
Oamenii de știință spun, însă, că micuții care mănâncă în mod frecvent preparate de tip fast-food ajung să aibă un coeficient de inteligență mai redus decât cei care consumă mâncare gătită, arată un studiu de specialitate. Practic, alimentația celor mici are un efect foarte mare asupra IQ-ului lor.
Studiul a fost realizat pe un eșantion de 4.000 de copii cu vârste între 3 și 5 ani, iar rezultatele au scos la iveală faptul că părinții cu un statut socio-economic scăzut își hrăneau copiii frecvent cu mâncare fast-food, ceea ce duce inevitabil la un coeficient de inteligență scăzut.
În general, părinții cu un venit mic au mai puțin timp și mai puține posibilități pentru ca cei mici să consume mâncare proaspăt gătită.
Cercetătorii au descoperit că, până la vârsta de 8 ani, coeficientul de inteligență scade astfel cu două puncte. Specialiștii sunt de părere că un stil alimentar sănătos după această vârstă și după ce daunele au fost produse nu mai poate avea nicio influență asupra dezvoltării creierului.
Oamenii de știință spun, însă, că micuții care mănâncă în mod frecvent preparate de tip fast-food ajung să aibă un coeficient de inteligență mai redus decât cei care consumă mâncare gătită, arată un studiu de specialitate. Practic, alimentația celor mici are un efect foarte mare asupra IQ-ului lor.
Studiul a fost realizat pe un eșantion de 4.000 de copii cu vârste între 3 și 5 ani, iar rezultatele au scos la iveală faptul că părinții cu un statut socio-economic scăzut își hrăneau copiii frecvent cu mâncare fast-food, ceea ce duce inevitabil la un coeficient de inteligență scăzut.
În general, părinții cu un venit mic au mai puțin timp și mai puține posibilități pentru ca cei mici să consume mâncare proaspăt gătită.
Cercetătorii au descoperit că, până la vârsta de 8 ani, coeficientul de inteligență scade astfel cu două puncte. Specialiștii sunt de părere că un stil alimentar sănătos după această vârstă și după ce daunele au fost produse nu mai poate avea nicio influență asupra dezvoltării creierului.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 14 Octombrie 2019
Luni, 14 Octombrie 2019
Luni, 14 Octombrie 2019
Luni, 14 Octombrie 2019
Duminică, 13 Octombrie 2019
Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
Vineri, 11 Octombrie 2019
Vineri, 11 Octombrie 2019