Nu vă mai hrăniți copiii cu fast-food! Afectează coeficientul de inteligență

123
Nu vă mai hrăniți copiii cu fast-food! Afectează coeficientul de inteligență - nuvamaihraniti-1571038902.jpg

Articole de la același autor

Pentru că mulți părinți sunt pe fugă, din lipsa timpului, aceștia tind să-și hrănească adeseori copiii cu mâncare de tip fast-food.

Oamenii de știință spun, însă, că micuții care mănâncă în mod frecvent preparate de tip fast-food ajung să aibă un coeficient de inteligență mai redus decât cei care consumă mâncare gătită, arată un studiu de specialitate. Practic, alimentația celor mici are un efect foarte mare asupra IQ-ului lor. 


Studiul a fost realizat pe un eșantion de 4.000 de copii cu vârste între 3 și 5 ani, iar rezultatele au scos la iveală faptul că părinții cu un statut socio-economic scăzut își hrăneau copiii frecvent cu mâncare fast-food, ceea ce duce inevitabil la un coeficient de inteligență scăzut. 


În general, părinții cu un venit mic au mai puțin timp și mai puține posibilități pentru ca cei mici să consume mâncare proaspăt gătită. 


Cercetătorii au descoperit că, până la vârsta de 8 ani, coeficientul de inteligență scade astfel cu două puncte. Specialiștii sunt de părere că un stil alimentar sănătos după această vârstă și după ce daunele au fost produse nu mai poate avea nicio influență asupra dezvoltării creierului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2305 secunde