Nu tratați varicele cu unguente și calmante! De ce trebuie consultat chirurgul

1858
2
Nu tratați varicele cu unguente și calmante! De ce trebuie consultat chirurgul - fondnutratativaricele-1409493145.jpg

Articole recomandate

Aveți vase de sânge sparte pe picioare și dureri? Acestea sunt principalele indicii ale bolii varicoase. Nu vă limitați la medicamente împotriva durerilor și unguentelor, luate după ureche, ci consultați un doctor, pentru a trata afecțiunea corespunzător. În caz contrar, riscați să apară complicații grave.

Consultarea unei specialist, pentru a stabili în ce stadiu de evoluție este boala varicoasă, este primul pas pe care trebuie să-l facă toți cei care constată apariția unor vase de sânge inestetice pe picioare. Dr. Raluca Melihov, specialist chirurgie generală - chirurgie estetică în cadrul On Clinic Constanța, a explicat pentru cititorii "Cuget Liber" faptul că este indicată consultarea medicului încă de la primele semne ale bolii varicoase. "Pentru pacient, este destul de greu să facă distincția între ceea ce înseamnă o problemă estetică și semnele afecțiunii. Mulți vin considerând situația ca fiind una estetică, dar au boala varicoasă, au vase dilatate pe gambă și necesită tratament. Terapia, fie că este prin injectare, fie prin intervenție cu laser, este ușor de suportat. Se face în cabinet, pacientul pleacă pe picioarele lui, fără să aibă restricții exigente. Acesta este tratamentul în cazul vaselor sparte și chiar și a dilatațiilor venoase ale vaselor proeminente, cât timp sunt de diametru mic", a afirmat medicul chirurg.

Pe de altă parte, dacă este vorba despre dilatații mari venoase, consultarea unei medic și intervenția chirurgicală sunt stringente, chiar dacă pacienții nu acuză dureri! "Acestea nu dor, atât timp cât nu apare flebita (n.r. inflamația peretelui venos, provoacă umflături și dureri). Într-adevăr, pacientul nu resimte dureri acute, dar constată o neliniște a piciorului, mâncărimi și pot să apară și cârcei", a precizat dr. Raluca Melihov.

Evoluție imprevizibilă a bolii

Consultarea medicului chirurg este importantă, căci boala varicoasă are o evoluție imprevizibilă, în special în stadiile avansate. "Boala poate să treacă dintr-un stadiu al bolii varicoase necomplicate către un stadiu cu complicații. Pot să existe evenimente premergătoare, precum o călătorie foarte lungă, fie cu avionul, fie cu mașina, în care bolnavul stă jos mult timp. Dar complicațiie pot să apară și fără astfel de evenimente declanșatoare. Cu cât pacientul vine mai devreme, cu atât tratamentul chirurgical este mai ușor și refacerea mai rapidă", a adăugat chirurgul.

Atenție! Pacienții care constată că au varice nu trebuie să se limiteze la medicamente și unguente, a subliniat dr. Raluca Melihov. "Tratamentul medicamentos nu dă boala înapoi, ci estompează simptomatologia. Unguentele, medicamentele împotriva durerilor duc la creșterea calității vieții, dar bolnavii nu se pot baza pe acestea la nesfârșit, căci boala avansează. Tratamentul medicamentos trebuie combinat cu cel chirurgical", a precizat medicul specialist.

În lipsa terapiei adecvate, există riscul apariției complicațiilor, prin care se numără și ulcerul varicos - o afecțiune greu de tratat, ce afectează calitatea vieții pacienților. De multe ori, pacienții întârzie să meargă la doctor de teama operației. O teamă care nu se mai justifică, în condițiile tehnologiei moderne folosite astăzi în municipiul Constanța, a subliniat medicul.

Intervenția cu laser, scleroterapia sau intervenția chirurgicală clasică nu sunt dureroase, durează puțin și principalul lor scop este de a evita riscul recidivelor. "Nu se mai face acea smulgere a venei, cum se practica în urmă cu câțiva ani", a încheiat dr. Melihov.

Comentează știrea

nae
1 septembrie 2014
raspuns

Simplu ca sa mai faca niste bani !

Denisa Apostol
19 august 2015
varicele

La clinica On Constanta d-na doctor Melihov mi-a tratat varicele prin metoda scleroterapie si apoi laserterapie si chiar sunt multumita de rezultat. Cu un pic de rabdare efectul se vede cam dupa 2 luni de la proceduri. In ceea ce o priveste pe d-na doctor este o profesionista si o persoana deosebit de agreabila si ii multumesc !

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Cauze de infertilitate la bărbați
Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Cum se realizează cura de detoxifiere
Pagina a fost generata in 0.5299 secunde