Nu mergeţi la toaletă la timp? Riscaţi să vă îmbolnăviţi

367
Nu mergeţi la toaletă la timp? Riscaţi să vă îmbolnăviţi - mersullatoaleta-1623596376.jpg

Articole de la același autor

În viaţa de zi cu zi pot exista o mulţime de motive care vă pot face să uitaţi de nevoile fiziologice, dar toate aceste aspecte sunt foarte nocive pentru organism. Practic, abţinându-vă să nu mergeţi la toaletă, veţi începe să aveţi probleme cu sistemul urinar.

Potrivit dr. Daniela Simionescu, în mod normal, vezica urinară adultă poate reţine între 450 şi 550 mililitri. Deja la 400 de mililitri apare dorinţa impetuoasă de a urina. În general, senzaţia că trebuie să urinaţi apare atunci când vezica urinară se umple peste 250 ml, dar dacă vă abţineţi, vă supuneţi riscului de infecţii urinare, uneori denumite şi boala taximetristului, din cauza numărului de ore petrecute fără a vizita o toaletă, de probleme cu erecţia şi chiar puteţi face incontinenţă urinară, adică imposibilitatea de a vă mai abţine.

Aşa că, dacă vă gândiţi că vezica dumneavoastră va exploda dacă nu mergeţi la baie urgent, lucrurile nu stau chiar aşa. Mai degrabă, muşchii care există în jurul vezicii şi care gestionează urinarea slăbesc şi la bătrâneţe ajungeţi să pierdeţi complet capacitatea de control asupra procesului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8031 secunde