Nu grăbiți copiii! Cât timp trebuie să acordați alăptatului

150
Nu grăbiți copiii! Cât timp trebuie să acordați alăptatului - alaptare2-1575799515.jpg

Articole de la același autor

Imediat după naștere va trebui să vă hrăniți bebelușul, iar cel mai bun lapte este, cu siguranță, cel matern. Desigur, alăptarea trebuie să fie un proces simplu, plăcut, nu trebuie să doară și mai ales trebuie să fie un obicei relaxant atât pentru bebe, cât și pentru mamă.

Potrivit dr. Ioana Răileanu, medic de familie, proaspetele mămici trebuie să știe că în timpul alăptării se creează o legătură puternică între mamă și făt. 


"Acest lucru este extrem de important, pentru că cel mic se va simți mult mai confortabil, și mai ales în siguranță. Nu uitați că grijile, anxietatea, stresul sunt factori care inhibă lactația, așa că încercați să fiți cât mai calme. În plus, în perioada de lăuzie, spre exemplu, este indicat ca singura grijă a mamei să fie bebelușul și refacerea propriului organism. Lăsați deoparte alte preocupări, pentru că trebuie să vă reveniți. Uitați de orice griji de treburile casnice, de kilogramele acumulate în timpul sarcinii și de care încă nu ați scăpat. Toate la timpul lor. Imediat după naștere este esențial ca mama și bebelușul să fie sănătoși și să se simtă bine. Asta este tot ce contează", a subliniat medicul. 


Pentru ca micuțul dumneavoastră să nu sufere de foame, este important ca el să fie lăsat să sugă atât timp cât dorește. În mod normal bebelușul golește sânul în aproximativ 10-15 minute. Există chiar studii care arată că, în medie, bebelușul își procură în primele zece minute de supt aproximativ 80% din necesarul de hrană, din care aproximativ 50% în primele 2-3 minute.

"Desigur, există și bebeluși care mănâncă foarte încet, de exemplu există copilași care sug 30-60 de minute. Dacă bebelușul mănâncă mai încet, este bine să fie lăsat să mănânce atât timp cât dorește. Nu încercați să îl grăbiți, pentru că se poate îneca. Fiecare copil are ritmul lui", a completat dr. Răileanu. 


Partea bună a lucrurilor este că, pentru a alimenta copilul la sân nu este nevoie de biberoane, de sterilizarea acestora și mai ales nu este nevoie de alte formule de lapte care ar costa o grămadă de bani.


Rețineți un aspect, însă! Dacă bebelușul este întrerupt înainte de a se fi săturat, cel mai probabil va solicita în scurt timp să fie pus din nou la sân, putând induce mamei teama ca nu are destul lapte ori că laptele nu este destul de consistent.

Mare atenție! Chiar și bebelușii care mănâncă foarte repede preferă adeseori să mai "molfăie" sânul și după ce s-au săturat (sau după ce au golit sânul), doar pentru plăcerea senzației. Ca urmare, dacă bebelușului îi face plăcere această activitate nu trebuie întrerupt. În acest sens este esențial să fie găsită o soluție pentru ca alăptarea să nu fie dureroasă pentru mamă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9461 secunde