Noua lege a sănătății ar trebui să impună privatizarea spitalelor

249
Dezbaterile asupra noului act normativ care va modifica sistemul sanitar actual din România continuă la Ministerul Sănătății. Zilele trecute, echipa ministerului s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Spitalelor din România. Discuțiile au vizat modificarea statutului spitalelor, deoarece, spun reprezentanții MS, statutul de instituție bugetară limitează posibilitățile de management.

"Structura noii legi se conturează. Obiectivele rămân aceleași și anume reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate, reorganizarea spitalelor și calitatea serviciilor medicale", a declarat Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Acesta a precizat că unul dintre cele mai importante obiective ale noului proiect legislativ îl constituie scoaterea spitalelor din cadrul instituțiilor bugetare.

"Această condiție limitează posibilitățile de management, fapt care creează o serie întreagă de disfuncționalități. De exemplu, la ora actuală, avem probleme cu angajarea personalului din spital, pentru că numărul de posturi trebuie aprobat de Ministerul Finanțelor", a mai adăugat Vasile Cepoi.

Pe de altă parte, Mircea Olteanu, președintele Asociației Spitalelor, consideră că privatizarea totală nu este o soluție bună și a propus transformarea unităților sanitare în corporații public-private.

"Spitalele vor căpăta o responsabilitate mai mare, organizația internă a spitalului își va crește performanțele și va fi bine atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical", a explicat Mircea Olteanu în cadrul consultărilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5632 secunde