Nas înfundat? Iată cum se poate desfunda!

866
Nas înfundat? Iată cum se poate desfunda! - femeienasinfundat-1514382306.jpg

Articole de la același autor

Nasul se înfundă atunci când sistemul limfatic se umple de fluide, ducând la inflamarea membranei mucoase din el. Pentru a elimina microbii care au invadat corpul, aceasta începe să producă mai mult mucus. Așadar, deși nu ne place prea mult când ne curge nasul, această mică neplăcere este, de fapt, foarte necesară pentru corp. 


Sinusurile se pot inflama și ele din cauza acumulării de lichide, provocând înfundarea nasului și acele dureri de cap specifice, precum și senzația de presiune la nivelul feței. 


Mucusul din căile nazale nu trebuie eliminat complet, pentru că este foarte util. Poți să desfunzi nasul fără a afecta membranele mucoase, pentru a putea respira ușor în timp ce corpul se vindecă. 


Există câteva metode rapide de a desfunda nasul:


1. Presiunea anumitor puncte de pe frunte


Prin aplicarea presiunii asupra anumitor puncte de pe corp - în cazul acesta, de pe cap - poți muta fluidul care se acumulează și provoacă respectiva inflamație. Unul dintre cele mai bune puncte de aplicat presiune în cazul sinusurilor se află chiar în gură. Pentru a scăpa rapid de nasul înfundat, presează limba de cerul gurii cât poți de tare, în timp ce apeși cu degetul între sprâncene. Menține această presiune timp de 20 de secunde și vei începe să te simți mult mai bine, iar odată ce elimini presiunea, vei simți cum fluidul începe să se "relaxeze" și să se mute spre spatele gâtului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3142 secunde