Multe cicatrici nu se estompează în timp. Dimpotrivă, se măresc!

276
Multe cicatrici nu se estompează în timp. Dimpotrivă, se măresc! - cicatrici-1628538136.jpg

Articole de la același autor

Aproape că nu există persoană care să nu aibă cel puțin o cicatrice pe corp dobândită în copilărie sau la maturitate. În unele situații, însă, acestea nu se estompează în timp, ba chiar se măresc peste zona de rănire, își schimbă culoarea și devin dureroase și foarte greu de ascuns. Acestea poartă denumirea de cicatrici cheloide.

Specialiștii spun că acest tip de cicatrici pot apărea în urma traumatismelor, în urma arsurilor și nu în ultimul rând, în urma unor intervenții chirurgicale. Din păcate, ele sunt vizibile. Atunci când nu deranjează sunt suple, au culoarea apropiată a tegumentului adiacent. Când deranjează, primul lucru pe care îl veți observa este culoarea. Ulterior, acestea devin roșii, violacee și își modifică relieful. Deseori, se întâmplă ca acestea să se simtă la palpare și devin nodulare și dureroase. În acele momente, pacientul se adresează medicului, căci este afectată partea funcțională, adică sensibilitatea.

Potrivit doctorulzilei.ro, cicatricile sunt vicioase, devin sesizabile și se pot modifica. Devin cheloide, atunci când sunt așezate pe locuri funcționale, deci acolo unde părțile anatomice se extind. Genunchii, spatele, încheieturile, cotul, omoplații sau spatele sunt părțile vizate, căci întotdeauna prin mișcările arcuite cicatricile sunt afectate de forțele de tensiune și suprafața lor se mărește. Medicii sunt, însă, de părere că dacă cicatricile sunt mai proaspete de 12 luni, atunci răspund foarte bine la aceste tehnici non-invazive. Cicatricile cheloide care depășesc un an vor răspunde, dacă este vorba despre o intervenție chirurgicală, la aceeași tehnică de excizie a lor, mai ales dacă este vorba de placarea cicatricilor post-arsuri. (M.Ș.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2705 secunde