Ministrul Sănătății: Vom relua campania de vaccinare antirujeolă săptămâna viitoare

196
Ministrul Sănătății: Vom relua campania de vaccinare antirujeolă săptămâna viitoare - whatsappimage20181102at1551561-1555931072.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat luni, la Bistrița, că săptămâna viitoare va fi reluată campania de informare și vaccinare ROR, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de rujeolă înregistrate în ultima perioadă.

"Avem în creștere numărul cazurilor de rujeolă. Am făcut anul trecut acea campanie. Se pare că, în timp ce noi făceam campania, a fost perfect dacă se duce ministrul, Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF, facem toate județele. Cum am terminat campania, cum a început să crească iarăși numărul de cazuri. Nu este simplu, de la 21 de cazuri pe săptămână ajungem la 102 din nou, semn că ne interesează din plin, dar pornim din nou campania săptămâna viitoare, în județul Ialomița", a declarat Sorina Pintea.

Un număr de 102 cazuri de rujeolă au fost confirmate în 12 județe și în București, în perioada 15 - 19 aprilie, potrivit datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, publicate în data de 19 aprilie pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

Cele 102 cazuri nou confirmate au fost înregistrate în Mehedinți - 40; Buzău - 19; Teleorman - 11; Galați - 8; Prahova - 7; Constanța - 6; București, Ilfov - câte trei cazuri; Brăila, Călărași, Dâmbovița, Harghita, Ialomița - câte unul.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat, de la începutul epidemiei, la copiii nevaccinați, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3526 secunde