Ministrul Sănătății: Vaccinurile antirujeolic și antihepatitic vor fi distribuite în această săptămână. Stocurile sunt insuficiente

131
Ministrul Sănătății: Vaccinurile antirujeolic și antihepatitic vor fi distribuite în această săptămână. Stocurile sunt insuficiente - 646x404-1527592384.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, că vaccinul antihepatitic a fost testat în România, iar din această săptămână va fi distrbuit către Direcțiile de Sănătate Publică, în timp ce stocul de vacin antirujeolic este în jur de 7.000 – 8.000 de doze, urmând ca și acesta să fie distribuit de săptămâna aceasta în țară. Ea a mai afirmat însă că stocurile la nivel național pentru cele două vaccinuri sunt insuficiente.

"Vaccinul antirujeolic și antihepatiticul, în acest moment, nu aș putea să spun că lipsesc. Stocurile sunt mici și insuficiente la nivelul țării. La antihepatitic în 24 mai s-au terminat procedurile de testare pe teritoriul României, astfel încât în această săptămâna va începe distribuția la Direcțiile de Sănătate Publică. Existau joi 5.000 de doze la nivelul întregii țări. La ROR avem un stoc ceva mai mare, n-aș putea să vă dau o cifră exactă, undeva la 7.000 – 8.000 de doze. ROR în această săptămână va fi distribuit pentru că am avut contestații care s-au încheiat și putem distribui. E adevărat, am fost la limita minimă a stocurilor", a spus Sorin Pintea, la Parlament, potrivit news.ro.

Ministerul Sănătății anunța, vineri, că în această săptămână va începe distribuirea în țară a 198.000 de doze de vaccin antihepatitic B, precizând că în maternități mai erau 5.000 de doze, iar acolo unde stocul de vaccin s-a epuizat și nu există posibilitatea redistribuirii unei cantități suficiente, până la primirea noilor doze vor fi vaccinați copiii ai căror mame sunt purtătoare ale virusului hepatitic B.



Ministrul Sănătății dă asigurări că nu există probleme de aprovizionare cu Cisplatin și imunoglobulină


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a dat asigurări marți că nu există probleme de aprovizionare cu Cisplatin, medicament necesar în tratarea mai multor tipuri de cancer, și imunoglobulină.

Sorina Pintea a susținut că medicamentul Cisplatin se găsește în spitale, dar nu toate spitalele "își fac treaba". Ea i-a invitat pe cei care se confruntă cu probleme să îi comunice acest lucru pe adresa sa de e-mail de pe site-ul Ministerului Sănătății.

"Chiar ieri am avut o discuție cu o farmacistă dintr-un spital - o farmacie cu circuit închis - și spunea că există acest medicament (n.r. Cisplatin), că a putut fi achiziționat de la distribuitor, care nu este Unifarm-ul în cazul Cisplatin-ului, și că există încă stocuri. Ulterior, am sunat să întreb dacă există stocuri, aceste medicamente trebuie să fie achiziționate. Există spitale care nu-și fac treaba. Există o linie verde și există adresa mea de e-mail pe site-ul ministerului și rog să-mi spună aceste lucruri. La fel cu imunoglobulina - săptămâna trecută au mai intrat 9.000 de doze dintr-un anumit tip. Există în depozitele Unifarm, dar, din păcate, nu sunt achiziționate", a declarat Sorina Pintea la Palatul Parlamentului, unde a participat la un eveniment dedicat problemelor adolescentului, organizat de Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF).

Întrebată dacă există o problemă de aprovizionare, aceasta a negat: "În niciun caz. În acest moment, nici Cisplatin, nici imunoglobulina - nu avem probleme".

sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3835 secunde