Ministerul Sănătății ne atenționează de pericol de malarie în sudul Greciei

504
Ministerul Sănătății ne atenționează de pericol de malarie în sudul Greciei - malarie-1314208566.jpg
Ministerul Sănătății atenționează persoanele care aleg să călătorească în sudul Greciei (Peloponez) că, în această zonă, au fost înregistrate cazuri de malarie. Conform autorităților sanitare din Grecia, din luna iunie și până în prezent, în sudul acestei țări au fost semnalate șase cazuri de malarie.

Având în vedere această situație, Ministerul Sănătății recomandă persoanelor care intenționează să își petreacă vacanța sau să călătorească în această zonă să fie foarte atente în ceea ce privește măsurile de protecție împotriva țânțarilor, respectiv să utilizeze produsele repelente care se aplică pe piele împotriva acestor insecte (creme, geluri, spray-uri).

Deoarece cazurile de malarie înregistrate sunt limitate ca număr, nu se recomandă profilaxia medicamentoasă antimalarică. Din informațiile primite, Centrul Elenic de Control al Bolilor a intensificat activitățile de supraveghere a malariei, iar autoritățile locale au luat măsuri suplimentare de control a populației de țânțari.

În România, există un caz înregistrat cu malarie. Persoana, care s-a aflat pentru o perioadă de două luni, în zona afectată din Grecia, este în stare bună, în afara oricărui pericol vital. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4891 secunde