Ministerul Sănătății, acuzat că face experimente pe medici

128
Ministerul Sănătății,  acuzat că face experimente pe medici - spital-1382026004.jpg

Articole de la același autor

Federația Sanitas a anunțat că, la Constanța, medicii și personalul medical vor continua să poarte banderole tricolore până la sfârșitul lunii octombrie. Astfel, sanitarii protestează privind subfinanțarea cronică a sistemului medical românesc. De asemenea, prim-vicepreședintele Sanitas, Marius Sepi, a cerut reprezentanților Ministerului Sănătății retragerea proiectului de lege privind implementarea proiectului pilot de creștere a veniturilor medicilor și echipei medicale din unitățile sanitare publice cu paturi. "Ne-am săturat de experimente. De 23 de ani facem reformă și uitați ce se întâmplă. De azi vă cer să scoatem acest proiect de lege", a spus Sepi. El a afirmat că propunerile sindicaliștilor privind proiectele de legi nu au fost luate în seamă de către MS.

Marius Sepi a reiterat ideea unei legi privind salarizarea personalului din sistemul sanitar cu grile, indici și coeficienți "adaptați zilelor noastre", în care să fie precizate și criterii clare și obiective privind creșterea veniturilor personalului medical. "Am aflat că în proiectul de buget pe 2014 la finanțe sunt zero lei pentru tichetele de masă", a spus Sepi.

În opinia sa, prin proiectul-pilot de creștere a veniturilor medicilor și echipei medicale din unitățile sanitare publice cu paturi se dorește de fapt reducerea cu 20% a bugetului spitalelor. "20% din paturile actuale din România vor dispărea din spațiul public", a afirmat Sepi, adăugând că ar fi vorba de o reducere de 14.000 de paturi din spitale.

Totodată, Sepi s-a declarat nemulțumit față de faptul că spitalele ar putea ajunge societăți comerciale, organizații sau regii autonome și că în aproximativ 62% din ele au fost tăiate tichetele de masă. El a mai precizat că, în prezent, 200.000 de cadre medicale se află în grevă japoneză și a susținut că până miercuri au fost strânse 50.000 de semnături în favoarea organizării unei greve generale în sănătate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.588 secunde