"Micii sanitari" sunt așteptați, astăzi, la City Park Mall

241

Articole de la același autor

Proiectul "Micii Sanitari" se adresează elevilor din clasele a II-a - a IV-a și studenților de la Facultatea de Medicină Generală, pentru a aborda împreună diferite domenii ale educației pentru sănătate. Cam-pania este organizată de Asociația Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici Constanța, în colaborare cu Facultatea de Medicină Constanța, și se derulează în perioada 18-21 aprilie.

"Echipe de 2 - 3 voluntari au mers la câte o clasă de a II-a, a III-a sau a IV-a din școlile constănțene, pentru a informa despre proiectul care are loc la City Park Mall astăzi, 21 aprilie, între orele 14.00 - 17.00, și a prezenta teme precum: activitate și odihnă, ali-mentație sănătoasă, anatomie și fiziologie, igienă, măsuri de prim ajutor, pași spre sănătate. Subiectele au fost abordate prin metode care să atragă participarea activă a elevilor în proiect și să le mențină interesul pe toată durata desfășurării proiectului", au declarat organizatorii proiectului.

Scopul proiectului "Micii sanitari" este de a informa populația despre cât de periculoasă este alimentația necorespunzătoare. Din ce în ce mai mulți copii sunt supraponderali sau au probleme de sănătate din cauza alimentației incorecte, de aceea informarea în rândul copiilor și părinților este necesară.

"Campania urmărește să prevină pericolul unei alimentații necorespunzătoare și să prezinte efectele negative într-un mod inedit. Pe lângă alimentație, se dorește și sublinierea faptului că multe boli pot fi evitate prin adoptarea unei igiene corespunzătoare: spălatul pe mâini înainte de fiecare masă, spălarea fructelor etc.", adaugă organizatorii.

Activitățile din cadrul campaniei includ discuții despre pericolul la care se expun copiii, dar și adulții, din cauza alimentației și a igienei necorespunzătoare. Organizatorii vor împărți pliante și materiale promoționale informative cu scop educativ. Copiii vor avea parte de momente atractive, dar și informative.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8812 secunde