Medierea malpraxisului medical, o rezolvare "sănătoasă" pentru pacienți

95
Medierea malpraxisului medical, o rezolvare

Articole de la același autor

Reprezentanții Asociației Naționale a Mediatorilor cheamă la dialog cadrele medicale, reprezentanții din Ministerul Sănătății, dar și pacienți, pentru a pune în discuție medierea cazurilor de malpraxis, pe 13 octombrie, în Capitală.

"Evenimentul pe care îl organizăm își propune în primul rând să prilejuiască un util schimb de opinii între principalele părți implicate într-un caz de malpraxis: pacienți, medici, juriști și societăți de asigurare. În această problematică de mare complexitate, rolul medierii ca metodă alternativă de rezolvare a conflictelor poate fi benefic pentru toate părțile implicate.

Credem că temele selecționate de Comitetul științific al Conferinței sunt de maximă actualitate în condițiile în care, în toată lumea, acuzațiile de malpraxis medical devin din ce în ce mai numeroase, iar sumele care se cer ca despăgubiri de către cei care se consideră prejudiciați ajung deja la valori foarte mari, cu tendință de creștere progresivă. Manifestările vor fi creditate de către Colegiul Medicilor din România", se arată într-un comunicat al Asociației. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4695 secunde