Medicii români, alături de confrații slovaci

458
1

Articole de la același autor

Colegiul Medicilor din România este solidar cu medicii din Slovacia în lupta lor de a reda demnitatea profesiei medicale. Prin urmare, CMR salută decizia guvernului slovac, care a trecut de la o poziție de forță la negocieri, în vederea și încheierea unui acord cu medicii protestatari.
Membrii colegiului susțin, însă, că o situație asemănătoare ar putea apărea și în România, din cauza finanțării necorespunzătoare a sistemului medical.
"Medicii români au ajuns la limita epuizării și a suportabilității", se arată într-un comunicat remis, ieri, presei. Cadrele medicale sunt nemulțumite de faptul că posturile nu au fost deblocate și că bugetul Sănătății este tot mai mic. Reprezentanții CMR susțin că "prin pregătirea noului proiect al Legii Sănătății, a cărui variantă oficială nu a văzut-o nimeni și care nu a fost deocamdată supusă dezbaterii publice, se încearcă să se impună medicilor, prin dictat și nu prin negociere, contractul de asigurări".
Medicii mai spun că sănătatea ar trebui să fie o prioritate națională, nu numai în declarații, ci și în realitate, altfel România ar putea lua exemplul Slovaciei. În plus, membrii CMR susțin că cei mai mulți dintre doctorii români și-au arătat nemulțumirea prin faptul că au ales să muncească în alte țări, ceea ce ar putea duce chiar la colapsul sistemului.

Comentează știrea

relu
5 decembrie 2011
nesimtire grasa

Intra si coplata de la anul ce mai vreti,sa munceasca romanul ca sa dea tot salaariul sa aveti voi salarii ca afara de mii de euro si conditii de trai la fel,numai voi sinteti in tara asta,cind se va imbunatati nivelul de trai la toti o sa vedeti si voi mai mult daca nu va convine suseaua si un calduros ,,Drum bun si cale batuta "

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Medicii români trebuie protejați
Pagina a fost generata in 0.2822 secunde