Medicii constănțeni atrag atenția asupra consumului exagerat de antibiotice

250
1
Medicii constănțeni  atrag atenția asupra consumului exagerat de antibiotice - mediciiconstanteni-1413562778.jpg

Articole de la același autor

Deși prescrierea de antibiotice a scăzut în rândul medicilor de familie, reprezentanții Societății Române de Microbiologie atrag atenția asupra situațiilor în care pacienții aleg automedicația.

În acest sens, Societatea a organizat o întâlnire cu specialiști din mai multe spitale de boli infecțioase, printre care și Constanța, având-o ca reprezentant pe dr. Irina Dumitru, medic boli infecțioase, șef lucrări în cadrul Universității "Ovidius" Constanța.

"Problema antibioterapiei este una delicată în momentul de față. Trebuie să împărtășim toate aceste experiențe ale noastre și celorlalți colegi de la alte discipline, deoarece avem mare nevoie de antibiotice, mai ales că în ultima perioada apar infecții foarte severe.

Colegilor din alte specialități le transmit că se pot adresa oricând medicilor infecționiști pentru cazuri mai dificile și că au la dispoziție ghidurile de specialitate pri-vind antibioterapia și ultimele date de rezistență", a precizat medicul.

Mai mult, medicul atrage atenția asupra faptului că există principii foarte clare de administrare a antibioticelor, iar ele trebuie administrate când sunt realmente necesare. 

Comentează știrea

Dorel
26 octombrie 2014
Munca la domiciliu

Oferta de munca extrem de serioasa! Câștigurile sunt garantate! Căutam operatori online care vor sa câștige cel puțin 300 de dolari lunar, cu o munca ușoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteți textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4664 secunde