Medicamentele ieftine ar putea dispărea din farmacii!

130
Medicamentele ieftine ar putea dispărea  din farmacii! - medicamentele-1442341208.jpg

Articole de la același autor

Dublarea taxei pe vânzări, taxa clawback pe care producătorii de medicamente vor trebui să o plătească până pe 25 mai, atrage după sine o serie de probleme pentru bolnavi. Cei mai afectați vor fi cei cu venituri medii și mici, pentru că majoritatea medicamentelor cu prețuri accesibile ce vor dispărea de pe piață sunt cele pentru afecțiuni cardiace, reumatice, respiratorii, precum și antibioticele ieftine.

"Pe pacienți îi va afecta în trei moduri: pe de-o parte, așa cum i-a afectat și până acum, prin dispariția medicamentelor ieftine, accesibile de pe piață. Vor fi afectați la nivel medical, dar și social, prin disponibilizările pe care le facem. Asta înseamnă mai puțini bani la buget și mai puține servicii medicale", a precizat Laurențiu Mihai, pre-ședintele Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR).

Reprezentanții industriei farmaceutice cer ca taxa pe vânzări (taxa de clawback) să fie aplicată diferențiat, în funcție de prețurile medicamentelor pe care le fabrică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2275 secunde