Medicamentele anticolesterol ne pot îmbolnăvi de diabet

828
Medicamentele anticolesterol ne pot îmbolnăvi de diabet - medicamente-1330615600.jpg
Pacienții tratați cu medicamente anticolesterol pot suferi o ușoară creștere a nivelului de zahăr din sânge și se pot chiar îmbolnăvi de un diabet de tipul 2. Acest lucru reiese dintr-o serie de studii recente.
Astfel, Agenția Americană pentru Alimente și Medicamente impune producătorilor de medicamente din clasa statinelor, unele dintre cele mai prescrise medicamente din lume, să-i avertizeze pe pacienți cu privire la riscurile de diabet, pierderi ale memoriei și dureri musculare asociate acestei clase de medicamente.
"Noi dorim ca medicii și pacienții să dispună de informații la zi privind riscurile medicației cu statine, însă dorim și să-i asigurăm că medicamentele din aceasta clasă rămân benefice pentru sănătate, micșorând nivelul colesterolului din organism", a declarat Mary Parks, directorul departamentului pentru produse endocrinologice din cadrul Biroului de evaluare a medicamentelor din
FDA.
Toate medicamentele din familia statinelor fac subiectul acestei reglementări a FDA. Sub incidența noii reglementări intră medicamentele Lipitor, Crestor, Zocor și Vytorin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Cum poți preveni bolile de inimă
Marţi, 15 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Cum să ținem un post sănătos
Vineri, 13 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Diabet sau ba?
Pagina a fost generata in 0.6658 secunde