Medic ortoped din Cluj, prins în flagrant când lua 700 de euro mită de la un pacient

459
Medic ortoped din Cluj, prins în flagrant când lua 700 de euro mită de la un pacient - spaga-1563457972.jpg

Articole recomandate

Florin Mihai Răcășan, un cunoscut medic ortoped din Cluj, a fost reținut în urmă cu câteva zile și este anchetat de procurori după ce a fost prins în flagrant când lua 700 de euro mită de la un pacient, scrie ZiardeCluj. Medicul ortoped se află acum în arest la domiciliu și este cercetat pentru luare de mită. 


"În baza art.218 și 220. C.pr.pen. admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, și în consecință : Dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, prev. de art.202 alin.4 lit.d C.pr.pen. față de inculpatul : - R. F. M., - pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 15.07.2019 și până la data de 13.08.2019 inclusiv. În temeiul art.221 alin.1 C.pr.pen. constată că inculpatul locuiește în și impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul situat la adresa de mai sus, fără permisiunea organului judiciar. În baza art.221 alin.2 C.pr.pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligații : a) să se prezinte în fața organului judiciar ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu D. N., D. R. și D. R.-C. În temeiul art.2 alin.4 C.pr.pen. atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Face aplicarea art.221 alin.8 C.pr.pen. Potrivit art.275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare cu procurorul și inculpatul", se arată în soluția dată de Tribunalul Cluj și rămasa definitivă astazi, la Curtea de Apel Cluj.




 Managerul spitalului: "Flagrantul a avut loc în spital" 


Managerul Spitalului de recuperare din Cluj, Sanda Patrichi, a declarat, pentru ZiardeCluj, că evenimentele s-au întâmplat în interiorul spitalului și că ea nu știa dinainte de "obiceiurile bănoase" ale medicului Răcășan Florin Mihai. "Nu am știut nimic despre toate acestea. Flagrantul prin care l-au prins a avut loc în spital. Așa am aflat și eu de mita respectivă. Doresc să precizez că poziția Spitalului de Recuperare Cluj este una de toleranță zero față de astfel de medici și astfel de practici", a declarat Sanda Patrichi.


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, intenționează să trimită în spitale pacienți "sub acoperire" pentru a identifica angajații care condiționează actul medical de mită. Acesta este unul dintre pașii unei strategii anti-corupție mai ample, gândite de Ministerul Sănătății, declara luni Sorina Pintea pentru HotNews.ro. "Eu cred că sunt și medici cinstiți, dar știm cu toții că lucrurile pe această parte sunt încă nerezolvate. Sunt spitale în această țară unde medicii spun: 'Nu este nevoie, mulțumim.' Eu cred că nu merită acești oameni, pentru câțiva care fac asta, să fie murdăriți", a explicat ministrul Sănătății, pentru HotNews.ro. O zi mai târziu, Sorina Pintea a anunțat că primii "pacienți sub acoperire" au fost deja trimiși în spitale acum 3 săptămâni, iar aceste acțiuni sunt parte a unei strategii anticorupție pe care Ministerul Sănătății urmează să o aplice până în anul 2020. Ministerul Sănătății a elaborat și va pune în aplicare o strategie anti-corupție, un proiect-pilot fiind deja aplicat la Spitalul Fundeni din București. Angajații acestui spital au semnat, în această primăvară, la solicitarea conducerii unității sanitare, "declarații anti-mită", în care își iau angajamentul să nu ceară sau primească bani de la pacienți. De asemenea, pe pereții spitalului au fost lipite afișe prin care pacienții sunt informați că angajații acestui spital nu primesc "plic".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6953 secunde