Masajul terapeutic are multiple beneficii asupra organismului

159
Masajul terapeutic are multiple beneficii asupra organismului - masaj-1634563795.jpg

Articole de la același autor

Masajul terapeutic este indicat pentru tratarea a diferite afecțiuni corporale. Înainte de a solicita așa ceva, însă, trebuie să știți că există mai multe tipuri de masaj terapeutic și fiecare tip este împărțit în multe alte categorii. Toate aceste tehnici sunt foarte utile, deoarece reduc în mod eficient durerea. În primul rând, masajul reprezintă manipularea țesuturilor, care constă în efectuarea unei acțiuni ritmice cu intensitate adecvată asupra anumitor puncte ale corpului.

Manipularea are loc fie asupra straturilor superficiale ale țesutului, fie asupra straturilor profunde. Masajele au scop terapeutic, estetic și sportiv. Desigur, mai există și varianta de masaj estetic, care are ca principal scop înfrumusețarea, în timp ce masajul sportiv este indicat înainte și după activitatea fizică.

În general, nu există contraindicații pentru masaj, cu excepția unor boli specifice care pot impune interzicerea efectuării anumitor manevre. Așadar, un anumit tip de masaj poate fi mai indicat decât altul, deoarece ar putea fi sigur și mai eficient în cazul particular al pacientului. Specialiștii spun că este o greșeală să credeți că puteți folosi masajele doar pentru tratarea afecțiunilor musculare, întrucât beneficiile masajelor terapeutice sunt și fizice și psihice. De fapt, puteți combina chiar două sau mai multe tipuri de masaj în același tratament pentru a trata orice afecțiune sau a ameliora orice durere. Câteva beneficii ale masajului terapeutic sunt: dezvoltarea musculară, distensia mușchilor contractați, flexibilitate tisulară pe termen lung, calmarea durerii, inducerea unui sentiment de bunăstare generală și îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2677 secunde