Mâncărimi în interiorul urechii? Cum scăpați de ele

300
Mâncărimi în interiorul urechii? Cum scăpați de ele - mancarimiurechi-1630594815.jpg

Articole de la același autor

Ați început să aveți mâncărimi în interiorul urechilor? Vă scărpinați până ajungeți să vă zgâriați? Tuturor persoanelor, indiferent de vârstă li s-a întâmplat ca la un moment dat să se confrunte cu o astfel de senzație. Medicii spun, însă, că, indiferent de cauza mâncărimii, nu este niciodată o idee bună să vă introduceți obiecte în urechi, întrucât puteți să vă deteriorați urechea internă, inclusiv oasele minuscule care vă ajută să auziți.

Potrivit dr. Gabriela Iuruc, unul dintre motivele pentru senzația de mâncărime a urechilor este acumularea de ceară. Așadar, nu vă lăsați tentați să încercați să îndepărtați acumularea cu un tampon de bumbac. Acesta împinge ceara mai adânc în interior, unde se poate bloca. În schimb, încercați picături pentru urechi, care topesc ceara. Dacă acest lucru nu ajută, consultați-vă medicul, care va folosi un instrument special pentru a îndepărta în siguranță ceara acumulată.

În același timp, mâncărimea urechilor poate fi uneori un semn al unei infecții a urechii. Bacteriile și virușii le provoacă atunci când vă confruntați cu o răceală, gripă sau alergii. Un astfel de exemplu este și urechea înotătorului: se poate întâmpla când apa rămâne în urechi după ce înotați. Pentru a opri mâncărimea, va trebui să tratați infecția. Unele pot dispărea singure, dar medicul dumneavoastră vă poate prescrie picături pentru urechi. Desigur, alte infecții pot necesita o prescripție medicală pe bază de antibiotice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4356 secunde