Malpraxisul, o nouă "epidemie"

456
3

Articole de la același autor

Deși Legea Malpraxisului este încă în dezbatere publică, medicii susțin că există o linie extrem de fină de demarcație între greșeala medicală și lipsa unui "arsenal" medical cu ajutorul căruia să poată acorda cele mai bune servicii medicale. Toți acești factori au fost dezbătuți, vineri, la Constanța, în cadrul simpozionului pe tema malpraxisului, organizat de Rețeaua privată de sănătate "Regina Maria" din Constanța.

În cadrul întâlnirii dintre medicii constănțeni care au participat la Simpozionul medical dedicat malpraxisului, organizat de Rețeaua privată de sănătate "Regina Maria", ideea comună a fost numărul exploziv de cazuri de malpraxis înregistrat în ultima perioadă. Dacă pacientul "scapă" cu o plângere depusă la poliție sau cu o reclamație la Colegiul medicilor, pentru un cadru medical acuzat de malpraxis, lucrurile sunt mult mai complicate.

"Deși există și cazuri în care medicul epuizează toate metodele de investigație și tratament, unii pacienți nu se mulțumesc cu atât. Indiferent că sunt sau nu despăgubiți. Dacă sunt, ajung să vrea mai mult oricum. Procesul analizei malpraxisului este unul foarte complex, fapt pentru care atât medicii, cât și pacienții trebuie să dispună de toate informațiile necesare acestei situații, mai ales pentru a putea să o evite. Suntem cu toții conștienți că la ora actuală există o epidemie de cazuri. Trebuie însă să găsim calea cea mai corectă pentru a le evita sau, în cel mai bun caz, pentru a le media", explică dr. Gabriel Gorun, medic primar de medicină legală.

De ce apare "greșeala medicală"

Medicul a atras atenția asupra factorilor care generează cazurile de malpraxis, independent de culpa medicală. El susține că nu sunt puține situațiile în care, în lipsa ghidurilor de bună practică sau a unor acte medicale incomplete eliberate de medici, să se ajungă la situația în care starea pacientului să se degradeze, iar acesta să pună totul în cârca medicului care l-a tratat.

"Să nu uităm ce oferă sistemul de sănătate medicilor, ce «arsenal» medical au în dotare pentru realizarea actului medical, când i se adresează pacientul și în ce măsură poate fi «cuantificată» performanța medicală. Asta pentru că nu există sisteme de control asupra activității medicilor, astfel că fiecare dintre aceștia este «stăpân pe moșia lui».

O altă cauză majoră care produce cazul de malpraxis se pare că este datorată garantării rezultatelor medicale. Concret, este o eroare gravă să îi garantezi bolnavului că totul va fi perfect, mai ales când vine vorba despre sistemul privat, unde acesta te va acuza că ți-a dat și bani pentru actul medical. Este adevărat că modul în care medicul discută cu pacientul, timpul de răspuns asupra unui diagnostic, empatia transmisă pot influența sau chiar rezolva o reclamație", completează medicul.

Ce înseamnă malpraxisul

Un pacient care ajunge la concluzia că medicul sau echipa medicală care l-a tratat nu și-au făcut datoria se poate adresa Colegiului Medicilor, printr-o reclamație. Pentru ca aceasta să fie însă valabilă, ea trebuie depusă în maximum șase luni de la constatarea prejudiciului. În acest fel, pacientul știe că are șansa să primească măcar o compensare materială. 

Comentează știrea

louboutin soldes
23 noiembrie 2013
louboutin soldes

J'ai été surpris quand j'ai découvert que l'intérieur est entierement doublé en peau de mouton! Je pensais que c'était juste un peu de garniture sur le dessus. La qualité en peau de mouton est doux et agréable, mais je ne pense que l'espece la plus supérieure. J'aime aussi cette nouvelle couleur africaine qui est la premiere fois que CL a produit. Ma seule critique contre ceux-ci est que le terrain est un peu plus forte que ce que je préférerais. Je pense que si elles ont été effectuées dans 120 hauteur, puis ils etre parfait. Apres une heure de les porter, mes mollets commencent a faire mal parce que je sens que je debout toujours sur mes pointe des pieds. C'était bizarre en ce sens qu'ils ont fait appel a moi, mais il manquait quelque chose que je regrette, ces jours-ci me semble etre tres pointilleux sur mes achats lol. J'aime la couleur et j'adore cuir verni CL, mais le talon regardé le match avec les cristaux a la fin qui donne l'illusion d'un talon stumpier courte. J'ai aussi eu un probleme avec le robinet de talon clair qui est plus difficile a remplacer. Au moins, ils vous donnent un de rechange de la bonne taille, contrairement a mes CL Bambous qui ont eu un véritable échec! Quoi qu'il en soit, j'ai pu accrocher ces rabais de 50% a partir de NAP, sinon il n'y aucun moyen que je payer le plein prix pour eux. louboutin soldes http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=louboutin soldes

chaussures louboutin homme
24 noiembrie 2013
chaussures louboutin homme

De pouvez-vous acheter des chaussures Christian Louboutin en ligne le mot abonnement, il est entendu déja que ces sites ont besoin d'un peu de quantité de charges si l'on veut avoir acces a travers eux. chaussures louboutin homme http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=chaussures louboutin homme

asics kinetic 3
2 decembrie 2013
asics kinetic 3

einem gesunden K wohnt ein gesunder Geist! Dieser Leitsatz von Anima Sana in Corpore Sano, steckt in jedem Modell dieser japanischen Kultmarke. asics kinetic 3 http://www.strongerbritney.com.ar/asics.php?p=asics kinetic 3

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4533 secunde