Mai lăsați deoparte pantofii cu tocuri înalte! Vă distrug picioarele

174
Mai lăsați deoparte pantofii cu tocuri înalte! Vă distrug picioarele - tocuri2-1632230755.jpg

Articole de la același autor

Tocurile înalte nu sunt deloc indicate pe termen lung. De fapt, spun medicii, purtarea lor poate avea consecințe grave asupra sănătății. Este adevărat că ele le oferă reprezentantelor sexului frumos un aspect elegant și le fac să pară mai înalte, dar când vine vorba de sănătate, tocurile pot provoca diferite tipuri de afecțiuni și leziuni. Potrivit dr. Corina Brătulescu, durerea picioarelor este unul dintre simptomele imediate, dar în afară de aceasta, există mai multe patologii care ar trebui să le îngrijoreze pe cele care nu pot înceta să le folosească.

De exemplu, varicele sunt niște dilatații venoase caracterizate prin incapacitatea de a stabili o revenire eficientă a sângelui la inimă (insuficiență venoasă). Se știe, picioarele trebuie să susțină corpul în fiecare zi, dar acest lucru pune presiune pe sistemul circulator.

Așa că, în momentul în care folosiți tocuri, și în mod special stiletto, presiunea greutății este și mai mare. De aici, există o mare probabilitate de a avea probleme grave de circulație, întrucât aceste probleme ale fluxului sanguin provoacă vene inestetice și dureroase sau vene varicoase care pot fi văzute cu ochiul liber. În alte cazuri, efortul pe care trebuie să-l facă picioarele pentru a suporta purtarea tocurilor timp de ore întregi poate provoca o altă afecțiune, cunoscută sub numele de fasciită plantară, o inflamație a tendoanelor care susțin oasele călcâiului. Desigur, și aceasta poate cauza probleme de mers. Nu în ultimul rând, monturile apar tot din cauza tocurilor purtate în exces. Practic, cu cât tocul este mai îngust și mai înalt, cu atât este mai probabil să dezvoltați monturi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Cum se tratează "vasele sparte"
Pagina a fost generata in 0.5817 secunde