Măceșele țin departe bolile de sezon

174
Măceșele țin departe bolile de sezon - macesele-1573202555.jpg

Articole de la același autor

Se știe că, în sezonul rece, sistemul imunitar trebuie stimulat, pentru a preveni apariția a numeroase boli. Specialiștii spun că o soluție pentru întărirea organismului o reprezintă măceșele, una dintre cele mai bune surse de vitamina C - 1.500 mg/100 g. Trebuie știut, însă, că această vitamină se degradează foarte ușor atât după cules, dacă măceșele nu sunt consumate imediat sau uscate corect, dar și în contact cu obiecte metalice. 


Conținutul maxim de vitamina C îl au măceșele în faza de început a coacerii, cu pulpa încă tare, care trebuie recoltate înainte de căderea brumei. Nu folosiți măceșe complet coapte și moi, deoarece, în această fază, ele conțin cantitatea cea mai mică de substanțe active. 


Un preparat terapeutic, foarte bogat în vitamine este maceratul de măceșe obținut la rece, fără fierbere. Așadar, se pun 100 grame de măceșe într-un litru de apă și se lasă la macerat 12 ore. Apoi se dizolvă 100 grame de zahăr sau miere, se filtrează și se păstrează la rece. Se recomandă consumul a două-trei căni pe zi, pe tot parcursul sezonului rece. 
Înainte de a bea acest amestec, puteți adăuga lămâie sau flori de tei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5611 secunde