Lime-ul este un bun aliat în lupta cu diabetul

244
Lime-ul este un bun aliat în lupta cu diabetul - lime2-1576139514.jpg

Articole recomandate

În prezent, s-a ajuns ca diabetul zaharat să fie cea mai frecventă boală endocrină. Mai mult decât atât, în timp, boala a început să dezvolte tot mai multe complicații, care se dezvoltă continuu și care afectează ochii, rinichii, nervii și vasele de sânge. Aceste semne, a declarat dr. Florin Antonescu, pot debuta brusc la pacienții cu vârsta mai mică de 40 de ani, și care, de obicei, nu sunt obezi. La persoanele supraponderale, în schimb, simptomele apar în cea de-a doua jumătate a vieții. 


Toată lumea știe că de diabet nu se scapă, dar măcar poate fi ținut sub control. În ultimii ani, cercetătorii au realizat chiar un studiu în urma căruia au descoperit că fructul lime este un bun aliat în lupta cu diabetul.


Ce este acest lime? Acesta este, de fapt, o rudă îndepărtată a lămâii, dar, deși înrudite, cele două fructe sunt diferite. Având o coajă verde, o aromă mai puternică și mai proaspătă decât lămâia, fructele lime sunt mai mici, mai grele și au pulpa mai densă decât lămâia.


Proprietățile acestui fruct sunt extraordinare, deoarece conține mai mult calciu și mai mult fosfor decât lămâile, conține vitamina A, B, C, G și vitamina P. Această vitamină se pare că are rolul de a stimula organismul, de a accelera absorbția vitaminei C, stimulează producția biliară, circulația sângelui, reduce colesterolul, previne alergiile, astmul și cataracta. De asemenea, are efecte anticancerigene și detoxifiante, reducând simptomele gutei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6799 secunde