Leziunile renale apar atunci când rinichii nu funcţionează cum trebuie

197
Leziunile renale apar atunci când rinichii nu funcţionează cum trebuie - leziunirenale-1629218220.jpg

Articole recomandate

Rinichii, aceste organe în formă de fasole joacă un rol extrem de important în reglarea conţinutului de sare, potasiu şi acid al corpului. Potrivit dr. Doina Ariciuc, aceste organe încearcă, de cele mai multe ori, să vă avertizeze asupra afectării rinichilor, înainte de apariţia unor probleme de sănătate mai mari. De fapt, a subliniat medicul, rinichii sunt nişte organe vitale responsabile de eliminarea deşeurilor. Când funcţiile renale nu funcţionează corect, toxinele se acumulează în corp, aşa că este foarte important să diagnosticaţi cât mai repede leziunile renale şi să luaţi tratamentul corespunzător.

Cum vă daţi seama că aveţi probleme cu rinichii? Durerea şi disconfortul la nivelul spatelui inferior sunt unul dintre cele mai frecvente simptome ale sănătăţii renale slabe. Durerea poate începe pe una sau pe ambele părţi. „Cu toate acestea, dacă nu este tratată, veţi începe să aveţi probleme din ce în ce mai mari. Totodată, acest disconfort se va uşura, în unele cazuri, ori de câte ori urinaţi. Un alt semnal de avertizare comun stă în modificările funcţiei urinare, cum ar fi un miros ciudat sau necunoscut, un aspect mai palid sau mai întunecat şi o frecvenţă redusă sau crescută. Urina poate deveni brusc spumoasă sau poate deveni dureros să urinaţi”, a precizat medicul.

Aşa că, dacă aveţi oricare dintre aceste simptome sau descoperiţi sânge în urină, este important să consultaţi imediat un medic. Atunci când rinichii nu funcţionează corect şi nu elimină eficient deşeurile din organism, pot provoca edeme sau umflături. La rândul lor, aceste fluide se pot acumula în mâini, picioare, pulpe, glezne şi faţă. În cazuri extrem de grave, se poate dezvolta edem în plămâni şi inimă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6423 secunde