Leucemia poate avea manifestări precum febră și transpirații nocturne

141
Leucemia poate avea manifestări precum febră și transpirații nocturne - leucemiesursaveja-1630330651.jpg
Leucemia este un cancer al celulelor sângelui. Celulele din sânge sunt produse în măduva osoasă, care este un țesut prezent în majoritatea oaselor. În leucemie, măduva osoasă începe să producă prea multe leucocite (celulele albe) și uneori acestea nu-și mai îndeplinesc funcțiile. Aceste celule se înmulțesc încontinuu, când ar fi normal să se oprească din acest proces, precizează elytis.ro. Ele pot avea o diviziune celulară mult mai rapidă decât celelalte celule.

În timp, aceste celule anormale ajung să înlocuiască celulele normale - leucocitele, hematiile și trombocitele. Leucocitele au rolul de a ajuta organismul să lupte cu infecțiile. La rândul lor, hematiile au rolul de a asigura o bună oxigenare la nivel celular, necesară pentru o bună funcționare a organismului, iar trombocitele ajută în oprirea sângerărilor.

În momentul în care aceste celule leucemice le înlocuiesc pe cele normale, sângele nu-și mai poate îndeplini funcțiile. Ca urmare, se pot produce sângerări și echimoze (vânătăi) cu ușurință, poate exista o stare de oboseală continuă sau persoanele în cauză se pot îmbolnăvi frecvent. Medicii afirmă că, nici la acest moment, nu sunt foarte bine cunoscute cauzele leucemiei. Totuși, cercetările au arătat că unii oameni sunt mai predispuși decât alții la a face această boală.

Factorii de risc pentru leucemie sunt: tratamentele de chimioterapie (utilizate în tratamentul cancerului), expunerea la o serie de radiații sau substanțe chimice la locul de muncă, fumatul.

De precizat că leucemia nu se transmite de obicei genetic, dar există rare cazuri în ceea ce privește leucemia limfatică cronică. Simptomele depind de cât este de avansată boala și pot include: febră și transpirații nocturne, infecții frecvente și neobișnuite, astenie și fatigabilitate, cefalee (durere de cap), apariția de vânătăi pe corp și sângerări la nivelul gingiilor și la nivelul rectului. În plus, bolnavii nu mai au poftă de mâncare și slăbesc foarte tare.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4307 secunde