Lavanda, un bun aliat împotriva stresului şi durerilor de cap

281
Lavanda, un bun aliat împotriva stresului şi durerilor de cap - lavanda2-1634469292.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere proprietăţile sale calmante, lavanda este un mare aliat atunci când vine vorba de controlul anxietăţii, stresului şi durerilor de cap. Aceasta este o plantă medicinală pe care oamenii o folosesc din cele mai vechi timpuri datorită efectelor sale calmante. Mai mult decât atât, datorită aromei sale plăcute, este adesea utilizată în aromaterapie pentru a controla stresul, insomnia şi alte afecţiuni comune.

Deşi oamenii de ştiinţă încă studiază multe dintre beneficiile acestei plante, există cercetării care sugerează faptul că lavanda poate promova sănătatea şi bunăstarea. Datorită efectelor uleiului esenţial de lavandă, acesta acţionează ca un sedativ natural şi poate ameliora unele tipuri de durere şi disconfort. Iată câteva dintre beneficiile sale! În primul rând, lavanda poate ajuta la reducerea durerilor de cap atunci când originea lor are legătură cu stresul excesiv şi nervozitatea. Datorită proprietăţilor sale sedative şi antiinflamatoare uşoare, ajută la reducerea tensiunii.

Ingredientele sunt următoarele: o linguriţă de flori de lavandă, o cană de apă (250 ml). Mod de preparare: pentru început, puneţi florile de lavandă într-o cană de apă clocotită. Apoi, acoperiţi amestecul şi lăsaţi-l să stea aşa timp de zece minute, după care îl strecuraţi. Consumaţi o cană de infuzie de lavandă cu înghiţituri mici, dar fiţi atenţi că poate provoca somnolenţă. De aceea, se recomandă a se bea ceaiul înainte de a merge la culcare sau când vă puteţi odihni. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9483 secunde