Lăcrimarea excesivă este dată de numeroase afecţiuni ale ochiului

327
Lăcrimarea excesivă este dată de numeroase afecţiuni ale ochiului - fondlacrimare3-1642606630.jpg

Articole de la același autor

Deseori, se întâmplă ca ochii unei persoane să curgă, iar cauzele care au condus la această stare sunt multiple. Unele sunt asociate cu agenți externi, iar altele pot sugera necesitatea îngrijirii medicale imediate. După cum sugerează și denumirea, ochii care curg implică lăcrimare excesivă.

Toată lumea știe că ochii necesită lubrifiere pentru a rămâne sănătoși. Potrivit dr. Daria Vlaicu, uneori, lichidul pe care îl produc glandele lacrimogene nu poate curge din cauza unui blocaj al conductei lacrimale care merge spre nas, ceea ce determină revărsarea lichidului pe pleoape. În general, bebelușii și adulții sunt cei mai susceptibili la lăcrimarea excesivă. Totuși, deși această afecțiune este foarte frecventă la copii, este important să fiți atenți pentru a evita complicațiile suplimentare.

„Foarte des, cauzele ochilor apoși la bebeluși au legătură cu un mic blocaj al conductei lacrimale sau cu apariția conjunctivitei. În plus, această afecțiune poate apărea și atunci când micuţul suferă de răceală, alergii sau o zgârietură la ochi. Prin urmare, dacă lăcrimarea persistă, trebuie să vă adresaţi, neapărat, medicului pediatru, care este în măsură să clarifice orice îndoieli și vă va aplica tratamentul necesar.

Deși mai puțin frecventă, această tulburare poate afecta și copiii mici. În acest caz, pot apărea modificări ale corneei. Un indiciu este culoarea roșiatică a ochilor care însoțește excesul de lacrimi. În cazul adulților, cauzele ochilor apoși sunt diverse. Cu toate acestea, obstrucția canalului lacrimal rămâne cea mai frecventă. În plus, există și alte probleme asociate, cum ar fi oboseala ochilor cauzată de utilizarea excesivă a dispozitivelor electronice. La acestea se adaugă uscăciunea extremă a ochilor, care stimulează formarea lacrimilor pentru a compensa deshidratarea”, a explicat medicul.

Bineînţeles, lăcrimarea constantă cauzată de această tulburare este enervantă, deoarece implică, de obicei, roșeața pleoapelor, iritații, umflături și arsuri. Acesta este şi motivul pentru care este foarte important să identificaţi cauza, pentru a începe tratamentul specific, excluzând posibilitatea apariției complicațiilor ulterioare.

După cum am explicat la începutul articolului, glandele lacrimale sunt responsabile de producerea lacrimilor. Funcția lor este de a menține ochiul curat și lubrifiat. În cazul unui exces de lichid, acesta trebuie eliminat prin conducta lacrimală care se termină în interiorul nasului. Dacă apare obstrucția acestei căi, lacrimile nu pot fi eliminate și se revarsă spre pleoape. Atunci când ochii par să curgă fără niciun motiv, canalele lacrimale sunt obstrucționate. Specialiștii denumesc această patologie dacriocistită cronică, ce poate fi o afecțiune dobândită și se referă la îngustarea canalelor din cauza îmbătrânirii. Există, de asemenea, o variantă congenitală care afectează frecvent bebelușii. De exemplu, sindromul ochiului uscat își are originea în modificări hormonale în cazul femeilor, precum și în nivelurile ridicate de poluare a aerului. Unele dintre simptome sunt arsurile, mâncărimea, fotofobia, senzația că ochiul este murdar și greutatea pleoapelor. Un alt simptom frecvent, în ciuda faptului că această boală este legată de uscăciune, este lăcrimarea în exces. Acest lucru se întâmplă deoarece glandele lacrimale sunt suprastimulate ca mecanism de protecție, producând un exces de lichid.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5767 secunde