Institutul Cantacuzino, acuzat de neproducerea unor vaccinuri

288
Institutul Cantacuzino, acuzat de neproducerea unor vaccinuri - vaccin-1334688188.jpg
Avocatul Poporului a anunțat, ieri, că desfășoară o anchetă proprie cu privire la neproducerea unor vaccinuri de către Institutul Cantacuzino din București, ceea ce reprezintă o încălcare a dreptului fundamental la sănătate.
Potrivit comunicatului de presă al Avocatului Poporului, această situație ar putea avea ca efect producerea unor epidemii care nu ar putea fi înlăturate în lipsa vaccinurilor necesare. În plus, acesta a menționat că vaccinurile care nu se mai produc vor trebui să fie achiziționate de pe piața liberă internă sau externă la prețuri foarte ridicate, ceea ce ar afecta și bugetul național.
În replică, Ministerul Sănătății a informat, tot ieri, că o parte dintre datele prezentate de Avocatul Poporului cu privire la vaccinurile produse de Institutul Cantacuzino sunt inexacte și produc confuzie în rândul populației.
"Numai vaccinul gripal din producția ultimilor ani reprezintă un interes de strategie și siguranță națională, restul produselor reprezintă remedii terapeutice", au precizat reprezentanții MS.
Mai mult, aceștia au amintit că, la sfârșitul săptămânii trecute, Ritli Ladislau, ministrul Sănătății, l-a demis din funcție pe Radu Dorel, directorul general al Institutului de Cercetare - Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino. Hotărârea a fost luată în urma problemelor economico-financiare, a blocajului existent în instituție, dar și a lipsei de producție, se arată în comunicatul MS.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7193 secunde