Încotro se îndreaptă medicina de familie

191
1
Încotro se îndreaptă medicina de familie - medic-1495035709.jpg

Articole de la același autor

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au organizat în această dimineață masa rotundă cu tema "Medicina de familie, încotro?".

Evenimentul, prilejuit de Ziua Internațională a Medicului de Familie, este organizat cu sprijinul Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și se va desfășura în sala de sedințe a Comisiei.

Printre personalitățile care au confirmat prezența se numără:

- Dl. Dr. Florian Bodog, Ministrul Sănătății,

- Dna. Florica Ioniță, Consilier de stat, Administrația Prezidențială,

- Dl. Tibor Pentek, consilierul pe probleme de sănătate al Primului Ministru,

- Dl. Dr. Dan Octavian Alexandrescu, Secretar de Star, Ministerul Sănătății,

- Dl. Dr. Corneliu Buicu, Președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților,

- Dl. Dr. Laszlo Attila, Președintele Comisiei pentru sănătate publică,

- Dna. Dr. Miljana Grbic, Șeful biroului OMS România

- Dna. Dr. Rodica Tănăsescu, Președinte SNMF,

- Dna. Dr. Doina Mihăilă, Președinte FNPMF,

- membrii Boardului SNMF și ai FNPMF, presedinți ai unor Asociații de medicina familiei din țară, afiliate SNMF, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, reprezentanți ai Colegiului Medicilor din România, reprezentanți ai conducerii CNAS, membrii celor două comisii pentru sănatate ale Parlamentului, numeroși ziariști.

Evenimentul a fost moderat de Mihai Constantin (TVR).

SNMF și FNPMF au pregătit un document de poziție pentru finanțarea în medicina familiei, documente legate de solicitări de reformare a contractului-cadru, platformei informatice, legislației referitoare la protocoalele de prescriere, poziția medicului de familie în sistemul medical, în conformitate cu Strategia pentru Sănătate. Vor fi formulate întrebări punctuale decidenților prezenți la dezbatere, se vor solicita termene.

Evenimentul va fi deschis de un cuvânt al președintelui WONCA (World Organization of Family Doctors), Prof. Amanda Howe. (V.P.)

Comentează știrea

constanteanul
18 mai 2017
medic de familie

Medicul de familie se transforma ,incet ,incet,in birocrat,functionar,asa ceva Nu trateaza sau nu poate trata nici macar o buba,el ,in functie de ce te doare te transmite urgent la clinica sau spital sau cabinet si a scapat bde tine.Sunt curios daca la aceste intalniri se discuta si altceva decat despre bani.De exemplu: ce se intampla cu un medic care nu raspunde la telefonul pacientilor sai in afara programului,ziua sau noaptea?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1303 secunde