Încotro se îndreaptă medicina de familie

Miercuri, 17 Mai 2017
160
Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au organizat în această dimineață masa rotundă cu tema "Medicina de familie, încotro?".

Evenimentul, prilejuit de Ziua Internațională a Medicului de Familie, este organizat cu sprijinul Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, și se va desfășura în sala de sedințe a Comisiei.

Printre personalitățile care au confirmat prezența se numără:

- Dl. Dr. Florian Bodog, Ministrul Sănătății,

- Dna. Florica Ioniță, Consilier de stat, Administrația Prezidențială,

- Dl. Tibor Pentek, consilierul pe probleme de sănătate al Primului Ministru,

- Dl. Dr. Dan Octavian Alexandrescu, Secretar de Star, Ministerul Sănătății,

- Dl. Dr. Corneliu Buicu, Președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților,

- Dl. Dr. Laszlo Attila, Președintele Comisiei pentru sănătate publică,

- Dna. Dr. Miljana Grbic, Șeful biroului OMS România

- Dna. Dr. Rodica Tănăsescu, Președinte SNMF,

- Dna. Dr. Doina Mihăilă, Președinte FNPMF,

- membrii Boardului SNMF și ai FNPMF, presedinți ai unor Asociații de medicina familiei din țară, afiliate SNMF, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, reprezentanți ai Colegiului Medicilor din România, reprezentanți ai conducerii CNAS, membrii celor două comisii pentru sănatate ale Parlamentului, numeroși ziariști.

Evenimentul a fost moderat de Mihai Constantin (TVR).

SNMF și FNPMF au pregătit un document de poziție pentru finanțarea în medicina familiei, documente legate de solicitări de reformare a contractului-cadru, platformei informatice, legislației referitoare la protocoalele de prescriere, poziția medicului de familie în sistemul medical, în conformitate cu Strategia pentru Sănătate. Vor fi formulate întrebări punctuale decidenților prezenți la dezbatere, se vor solicita termene.

Evenimentul va fi deschis de un cuvânt al președintelui WONCA (World Organization of Family Doctors), Prof. Amanda Howe. (V.P.)

Pagina a fost generata in 0.5217 secunde