În week-end, se donează sânge la Eforie Sud

Vineri, 08 Noiembrie 2019
228
Duminică, 10 noiembrie, între orele 8.30 și 13.30, puteți dona sânge la Biserica "Sf. Ioan Botezătorul" din Eforie Sud. Preotul paroh al acestui locaș de cult, Florin Novac, face apel către locuitori, aducându-le aminte că sângele donat poate salva un nou-născut, o mamă, un tată, un frate sau o soră. 


"Tu le poți oferi șansa de a-și trăi viața mai departe. Cu o singură donare, poți salva chiar trei vieți. Poți să fii sigur că de sângele tău este nevoie întotdeauna și că ar putea fi de folos chiar cuiva drag ție. Majoritatea oamenilor nu se gândesc că vor avea vreodată nevoie de sânge, dar mulți chiar au nevoie", este îndemnul acestuia. 


Ca și până acum, pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc. 


Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. Cei interesați trebuie să știe că nu au voie să consume băuturi alcoolice cu trei zile înainte de donare, iar în ziua respectivă, li se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide. 
Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.2327 secunde