În ce condiții beneficiezi gratuit de lapte praf pentru bebeluși

778
În ce condiții beneficiezi gratuit de lapte praf pentru bebeluși - laptepraf-1331239163.jpg

Articole recomandate

Copiii mai mici de un an care nu primesc lapte matern au posibilitatea de a beneficia gratuit de lapte praf.
Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța informează că laptele praf formulă pentru sugari se acordă fără niciun cost, doar pe bază de prescripție medicală eliberată de medicul de familie. Distribuția gratuită a laptelui praf se face numai pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 12 luni, care nu primesc lapte matern și se încadrează în anumite criterii.
Autoritățile au decis să distribuie lapte praf mamelor care prezintă contraindicații ale alăptării din cauza unor afecțiuni grave precum TBC pulmonar activ, neoplazii, cașexie (extenuarea organismului în urma bolilor cronice), septicemie, boli psihice grave, epilepsie, eclampsie sau scleroză în plăci. Laptele praf se acordă fără niciun ban și mamelor care suferă de insuficiență renală, hepatică sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză sau sunt infectate cu HIV.
Medicii de familie pot oferi gratuit laptele și mămicilor care urmează tratamente cu citostatice, diazepine, anticonvulsivante, anticoagulante, radioizotopi, dar și celor care consumă droguri sau suferă de dependență de alcool și tutun, pentru a preveni eventualele intoxicații ale copilului.
Potrivit DJSP Constanța, laptele praf se distribuie bebelușilor care nu au recuperat greutatea de la naștere după două săptămâni de viață, sugarilor cu vârsta cuprinsă între 0 - 8 luni care cresc în greutate cu mai puțin de 500 grame / lună, celor cu vârsta mai mare de 8 luni care iau în greutate mai puțin de 250 grame / lună și copiilor adoptați sau aflați în familie de plasament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Diverse : De ce este bună zornăitoarea la copiii mici
Pagina a fost generata in 0.6817 secunde