Imunizarea copiilor. Sosesc dozele de vaccin hexavalent

2216
Imunizarea copiilor. Sosesc dozele de vaccin hexavalent - vaccin-1475769416.jpg

Articole de la același autor

Direcția de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) va primi, săptămâna viitoare, dozele de vaccin hexavalent necesare imunizării copiilor cu vârsta de până într-un an.

"Am primit deja ordinul prin care trebuie să ne deplasăm, la începutul săptămânii viitoare, la Unifarm, în București, să le ridicăm", ne-a declarat directorul instituției, Cristina Schi-por.

Menționăm că toate direcțiile de sănătate publică din țară au primit o adresă de la Ministerul Sănătății, prin care au fost informate că s-a încheiat un contract de furnizare pentru livrarea unei cantități de 255.000 doze hexavalent (Hexacima), cu furnizorul Compania Națională Unifarm SA, începând de astăzi, 7 octombrie, doar că data va fi ușor decalată.

"După ce le ridicăm, vom anunța medicii de familie să înceapă programările la vaccinare a copiilor restanțieri, la vaccinarea cu vaccinul hexavalent", a subliniat Schipor.

Cert este că vestea vine ca o gură de oxigen nu numai pentru medicii de familie, dar în mod deosebit pentru părinții copiilor, care așteaptă aceste doze încă din luna iulie. De precizat că, vaccinul hexavalent face parte din schema de imunizare obligatorie a copiilor și se administrează împotriva tetanosului, tusei convulsive, difteriei, poliomielitei și hepatitei B.

Totodată, DSPJ a trimis o solicitare prin care solicită ministerului un număr de 150.000 de doze de vaccin antigripal. "Anul trecut, am primit 35.000 de doze. Acum așteptăm să vedem câte vor ajunge în prima tranșă", a mai spus directorul DSP Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3361 secunde