Importanța endoscopiei digestive, în depistarea și tratarea afecțiunilor

1361
Importanța endoscopiei digestive, în depistarea și tratarea afecțiunilor - endoscopie-1478438516.jpg

Articole recomandate

Endoscopia digestivă este folosită pentru diagnosticul afecțiunilor digestive, ce nu pot fi descoperite ecografic. Aceasta are calități deosebite: este rapidă, cu mare sensibilitate și specificitate diagnostică, cu valențe terapeutice și aproape lipsită de complicații și contraindicații. "Este recomandată în mai multe situații. În scop de diagnostic, în caz de: arsuri retrosternale, tulburări de deglutiție, greață sau vărsături persistente, durere abdominală de cauză neexplicată, hemoragie digestivă superioară sau inferioară, constipație, diaree, anemie feriprivă, scădere bruscă în greutate, precizarea cauzei modificărilor digestive, găsite la examinarea ecografică cu bariu, CT sau RMN, biopsia leziunilor suspecte de malignitate", explică dr. Elena Petrovici, specialist, medicină internă-gastroenterologie la Medstar General Hospital.

De asemenea, endoscopia poate fi folosită ca instrument de monitorizare în caz de: leziuni cunoscute de la nivelul tubului digestiv, urmărirea evoluției stomacului operat, precum și în scop terapeutic, pentru extragerea de corpi străini înghițiți, dilatarea sau montarea de stenturi, ligatura varicelor esofagiene, injectarea de adrenalină, în cazul ulcerelor cu vas vizibil, extirpare de polipi. "Cea mai importantă etapă este cea de prevenție a bolilor sau descoperirea lor în stadiu incipient. Din acest motiv, investigația poate fi efectuată la pacienții asimptomatici, ca metodă de screening, mai ales la persoanele cu risc crescut de a dezvolta anumite boli. Colonoscopia și endoscopia digestivă superioară sunt în topul investigațiilor, pentru diagnosticarea cancerului de stomac sau de colon", adaugă specialistul.

Medstar General Hospital oferă pacienților posibilitatea de a beneficia gratuit de aceste investigații, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie. Pentru mai multe detalii, puteți apela următoarele numere de telefon: 0341.174.600, 0725.532.551.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4689 secunde