Iată ce alimente stimulează funcțiile hepatice
Articole de la același autor
Peeling-ul chimic vă revitalizează tenul la început de toamnă
07 Octombrie 2021
Gropițele sacrale apar, deseori, din cauza problemelor de dezvoltare
28 Octombrie 2021
Clinica M&M Dental Team, locul unde problemele de masticaţie îşi găsesc rezolvarea
22 Octombrie 2021
Hiperplazia, o afecţiune care apare la nivelul glandelor suprarenale
24 Octombrie 2021
Puteţi rămâne însărcinată şi după legarea trompelor
24 Octombrie 2021
Chiar dacă voi dormiți noaptea, asta nu înseamnă că organismul se odihnește și el. De fapt, susțin specialiștii nu încetează, nici măcar o clipă să lucreze, pentru a promova sănătatea ficatului. Tocmai de aceea, nu este indicat să consumați anumite alimente, tocmai pentru a nu-i încetini misiunea pe care o are de îndeplinit. Ce nu aveți voie să mâncați seara? Alimente grele. De fapt, recomandarea medicilor este aceea de a le alege numai pe acelea care stimulează funcțiile hepatice.
În concluzie, a precizat dr. Georgiana Coroamă, este important, în primul rând, să luați cina cu cel puțin două ore înainte de a merge la culcare. În acest fel, veți putea digera mai bine alimentele. Apoi, încercați să luați cina întotdeauna la aceeași oră, întrucât creierului și corpului le plac rutinele.
Nu faceți efort și nu faceți exerciții dificile după cină sau înainte de a merge la culcare. De asemenea, o cină ideală pentru promovarea sănătății ficatului include anghinare cu puțin ulei de măsline, oțet de mere și puțin suc de lămâie. De ce anghinare? Pentru că aceasta întărește ficatul și vezica biliară și, în plus, are capacitate hepatoprotectoare. În același timp, este recomandat pentru realizarea unei bune digestii, stimulează urinarea și promovează reînnoirea celulară. Mare atenție! Consumul de anghinare nu trebuie să înlocuiască nici un tratament farmacologic. Pe lista alimentelor permise se regăsesc și legumele cu frunze verzi, care sunt bogate în fibre, vitamina B și acid folic care stimulează funcțiile ficatului și ale rinichilor. Deci, nu ezitați să consumați la cină spanac, păpădie, ruccola, cicoare, sfeclă.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Duminică, 08 August 2021
Duminică, 25 Iulie 2021
Marţi, 06 Iulie 2021
Duminică, 27 Iunie 2021
Marţi, 12 Octombrie 2021
Marţi, 16 Martie 2021
Joi, 17 Decembrie 2020
Sâmbătă, 12 Decembrie 2020
Luni, 12 Octombrie 2020
Vineri, 10 Iulie 2020