Hemangioamele la copii dispar în jurul vârstei de 5-10 ani

428
Hemangioamele la copii dispar în jurul vârstei de 5-10 ani - hemangioame-1623763315.jpg

Articole de la același autor

V-ați dus copilul la medic, iar acesta v-a spus că cel mic prezintă hemangioame? Nu vă speriați, pentru că, în general, hemangioamele infantile sunt tumori benigne, care se caracterizează printr-o proliferare anormală a vaselor de sânge. Deși sunt, de obicei, localizate pe piele, ele pot fi găsite și la nivelul altor organe.

Hemangioamele infantile afectează, adesea, pielea. De fapt, susține dr. Magda Doicaru, acestea sunt unele dintre cele mai frecvente afecțiuni maligne la bebeluși și copii. În plus, acestea afectează de trei ori mai multe fete decât băieți. De obicei, sunt localizate pe față sau scalp.

Deși majoritatea hemangioamelor infantile sunt benigne, unele dintre ele duc la complicații. Acestea sunt tumori roșiatice plate sau în relief, care nu sunt estetic plăcute.

În plus, pot comprima structurile învecinate, cum ar fi ochii, nasul, gura. Din păcate, hemangioamele infantile evoluează. Ele au o primă fază în care există o creștere rapidă. În această fază, își măresc rapid volumul și dimensiunea. Apoi, există o fază de stagnare, în care hemangiomul se schimbă foarte puțin. În cele din urmă, există o fază de involuție în care începe să dispară în mod natural.

Cu toate acestea, trebuie să interveniți dacă hemagioanele sunt mari sau cauzează complicații. Cert este că încă nu se cunosc exact motivele formării lor. Cu toate acestea, au fost descoperiți o serie de factori de risc care ar putea fi legați de dezvoltarea hemangioamelor în copilărie. De exemplu, specialiștii afirmă că lipsa de oxigen din placentă în primele luni de gestație ar putea produce modificări ale circulației placentare. Această modificare ar putea fi legată de hemangioame. Alte studii, în schimb, corelează hemangioamele infantile cu vârsta avansată a mamei și gestațiile multiple. În mod similar, sunt corelate cu placenta praevia și preeclampsia.

La copiii prematuri, riscul dezvoltării unui hemangiom este mai ridicat. Prin urmare, cercetătorii asociază lipsa de oxigen cu apariția hemangioamelor. Oricum, majoritatea hemangioamelor sunt diagnosticate printr-un examen fizic. Medicii au nevoie, însă, de un istoric medical complet pentru a face acest lucru. În acest sens, trebuie să cunoască detaliile sarcinii și ale perioadei perinatale și evoluția leziunii.

Majoritatea hemangioamelor infantile debutează ca pete roz sau crem. Prin urmare, ele pot fi confundate cu negi, traume sau malformații.

Cele mai frecvente complicații sunt la nivel local. De asemenea, hemangiomul infantil cutanat poate deveni un ulcer, iar acest lucru crește riscul de infecție, pe lângă faptul că provoacă durere. Atunci când hemangioamele apar aproape de ochi, pot perturba vederea, provocând astigmatism, strabism și chiar pierderea acesteia.

Partea bună este că multe hemangioame dispar până când copilul ajunge la vârsta de 5-10 ani. Pielea poate fi ușor decolorată sau ridicată după dispariția hemangiomului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6276 secunde