Gravidele vor primi sfaturi de îngrijire a copiilor de la medicii de familie

131
Gravidele vor primi sfaturi de îngrijire a copiilor de la medicii de familie - gravide-1436455919.jpg

Articole de la același autor

Societatea Națională de Medicina Familiei a încheiat un protocol cu singura rețea națională de educatori perinatali, în vederea implementării unui proiect social ce vine în sprijinul gravidelor și mamelor cu copii mici din România.

Medicii de familie și medicii pediatri devin ambasadorii SAMAS, singurul program din România care oferă servicii de consiliere și educație pe perioada primelor o mie de zile, de la concepția copilului, până când acesta împlinește doi ani. Programul are ca obiective pe termen lung creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată încă din timpul sarcinii, cât și postnatal.

Principala cauză a mortalității infantile este legată de perioada perinatală, cele mai multe decese înregistrându-se în rândul prematurilor. Nou-născuții cu o greutate mai mică de 2.500 de grame prezintă cel mai mare risc de mortalitate infantilă. Greutatea mică la naștere este dată de mai mulți factori: malnutriția sau starea de sănătate precară a mamei, lipsa controalelor prenatale și a planificării familiale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0117 secunde