X
X
Mai multe ştiri online:

GALERIE FOTO / Reprezentanți ai SAJ Constanța, prezenți la mitingul din Capitală. "Pichetăm sediile ministerelor Muncii și Sănătății"

Ştire online publicată Miercuri, 11 Octombrie 2017. Autor: Vali PAPATANASIU
În jur de 20 persoane de la Serviciul de Ambulanță Constanța participa astăzi la mitingul organizat de sindicatele din Sănătate, la București.

Serviciile de Ambulanță au declanșat o acțiune de protest la nivel național, pe perioadă nedeterminată, iar din 5 octombrie pe toate ambulanțele au fost puse afișe cu inscripția "Protest național", în timp ce personalul TESA poartă banderole albe pe echipamentul de lucru, fără ca activitatea să fie afectată, potrivit RTV.net.

Miercuri, între orele 10:30-11:30 va fi pichetat Ministerul Muncii și Justiției Sociale, iar între 11:30 și 12:30 va fi pichetat Ministerul Sănătății,

Serviciile de Ambulanță au declanșat o acțiune de protest la nivel național, pe perioadă nedeterminată, iar din 5 octombrie pe toate ambulanțele au fost puse afișe cu inscripția "Protest național", în timp ce personalul TESA poartă banderole albe pe echipamentul de lucru, fără ca activitatea să fie afectată.

Sindicaliștii cer stoparea diminuării veniturilor lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanță, începând cu 1 ianuarie 2018, în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătății în baza prevederilor Legii 153/2017. Ei spun că veniturile le sunt diminuate în condițiile în care vor pierde tichetele de masă începând cu 1 ianuarie 2018 până la 1 decembrie 2018 și vor pierde sau le vor fi reduse procentele de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase. De asemenea, ei reclamă starea parcului de ambulanțe, care sunt învechite, precum și lipsa de personal. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.3409 secunde