GALERIE FOTO. "Neurology Clinic" din Constanța vă ajută să tratați toate afecțiunile neurologice

8404

Articole de la același autor

Clinica "Neurology Clinic" din Constanța, cu sediul în bulevardul Tomis nr. 234 este locul ideal în care vă puteți trata afecțiunile neurologice. Ne referim la boli neurologice cu un spectru larg, care se împart în două categorii: centrale și periferice.


În cadrul celor centrale includem bolile vasculare, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale (AVC), pe cele degerenative- boala Parkinson, demențe, tumorale, infecțioase, autoimune, precum și convulsiile (epilepsia). 


"Pacientul ni se adresează cu manifestări extrem de diverse, de la dureri, paralizii, spasme, până la tulburări de somn, de memorie, de vorbire. Și afecțiunile periferice, cum sunt polineuropatiile, radiculopatiile, nevralgiile cervicobrohiale, sciatice, se pot trata la noi. Trebuie să precizez că, la ora actuală, cele mai frecvente cazuri sunt accidentele vasculare cerebrale, iar în România se înregistrează, anual, peste 6.000 de cazuri. Acestea sunt cauza unor dizablități severe, uneori permanente și anume: - motorii (hemipareze); de vorbire (afazii); mintale; - de memorie sau reacții depresive", a declarat pentru "Cuget Liber", dr. Silvia Popi, medic primar neurolog. 


Specialistul a precizat că, în acest context, neurorecuperarea trebuie abordată prin îmbinarea tratamentului tuturor acestor aspecte: mintale, cognitive, emoționale, pe lângă cele fizice: paraliziile, împreună cu tratamentul specific neurologic. La "Neurology Clinic", echipa este coordonată de un medic neurolog și cuprinde kinetoterapeuți, medici recuperare, psihologi, logopezi. De ce? Pentru că prevenirea recidivelor AVC este esențială, iar întotdeauna trebuie stabilite cauzele care l-au produs, pentru că șansa ca acel pacient să facă o recurență, un alt AVC este de nouă ori mai mare decât la populația generală. În plus, o cincime are șansa ca după cinci ani să dezvolte o formă de demență, depresie post AVC.


Investigațiile se fac cu aparatură ultraperformantă


În cadrul "Neurology Clinic" diagnosticarea cauzelor AVC precoce a patologiei la nivelul arterelor creierului se face prin ecografie Doppler cervical și transcranian. Astfel, aici se evidențiază prezența plăcilor de aterom, a stenozelor, ocluziilor arterelor, precum și vitezele de curgere a sângelui la nivelul arterelor. Dacă stenozele sunt strânse, depășesc 70% din calibrul arterei, pacientul are indicație operație și este îndrumat către Chirurgie Cardio-Vasculară. 


"Stenozele sub 70%, plăcile de aterom sunt tratate medicamentos, iar ajustarea dozelor se face la trei luni, prin monitorizarea acestora, prin ecografia Doppler", a subliniat aceasta. 


A doua mare categorie de boli neurologice se referă la bolile neurologice periferice, neuromusculare, ce pot fi diagnosticate corect prin electromiografie EMG. EMG confirmă neuropatiile, radiculopatiile, afecțiunile musculare, identifică dacă problema există la nivelul sistemului nervos periferic sau la nivel muscular. 


Apoi, mai există electroencefalografia cu 19 canale, hartă cerebrală și focare patologice din cadrul "Neurology Clinic", care înregistrează activitatea electrică a neuronilor depistând leziuni cerebrale, afecțiuni degerenative, tumorale, infecții și care identifică focarul declanșator în epilepsie. 


Pentru recuperarea paraliziilor din AVC, la "Neurology Clinic" se utilizează cele mai moderne terapii: kinetoterapia robotică, aparatul Reogo, aparatele din această gamă nemaiputând fi găsite decât 4-5 la noi în țară. De asemenea, se mai folosește un laser de mare putere, de 15 W, electro și galvanoterapie, ultrasunete. La acestea se adaugă terapia Hivamat, care generează oscilații profunde în țesuturi, reducând edemele, contracțiile musculare, conducând, în același timp, la relaxarea musculaturii și reducerea durerii. De asemenea, clinica pune la dispoziția pacienților terapia "Deep Oscilation", o terapie unică, ce accelerează regenerarea musculaturii, prin inducerea unui câmp electrostatic intermitent, unic în zona Dobrogei. Această terapie mai poate trata inflamațiile tendonului lui Ahile, artrite, dureri de coloană, gât, umăr, sindromul de tunel carpian, fibromialgii, fracturi, hematoame, rupturi musculare, spasme musculare, microtraume, fascite plantare, fibroze sciatice, edeme, dureri post-traumatisme, fracturi vertebrale. Această terapie mai poate trata fascite plante, beneficiile câmpului electrostatic creând un efect profund în țesuturile lezate, restaurând flexibilitatea și revascularizarea zonei afectate. 


Terapii unice, care accelerează regenerarea musculaturii


"Ceea ce este unic la această terapie este că penetrează țesuturile mult mai profund decât metodele tradiționale, cu o minimă presiune fizică. Utilizată pe scară largă în Europa, Asia, America de Nord, Australia, stimularea magnetică transcraniană este adusă în Dobrogea la Neurology Clinic. De curând, la Gottingen, Germania, s-au întrunit lucrările celei de-a VII-a conferințe internaționale de stimulare magnetică transcraniană. În recuperarea bolilor neurologice, aceasta se folosește în AVC, pentru cefazii, hemipareze și tulburări de memorie. Stimularea magnetico- transcraniană folosește un protocol bine stabilit, cu o anumită frecvență și durată pentru fiecare afecțiune în parte. Aceasta tratează, de asemenea, și boala Parkinson, demențele, depresiile rezistente la tratamentul medicamentos, polineuropatiile, nevralgiile de trigemen, paraliziile faciale periferice. Utilizată la noi în țară la Iași, Cluj, București, această terapie revoluționară, non- invazivă, are rolul său în neurorecuperare și cu siguranță va fi foarte folosită în viitor. În plus, tratamentul bolilor neurologice periferice, spondiloze, hernii de disc, lordoze, scolioze, radiculopatiile beneficiază de terapia revoluționară «Manuthera», singura din Dobrogea și printre foarte puținele aparate din țară. Pentru patologia coloanei vertebrale, avem o masă specială cu reglare electrică, ce poate efectua tracțiuni, poziția trendelenburg și anti- trendelenburg, diverse metode de design și manipulări, inclusiv mișcări rotative în coloana toracică, la fixarea unui segment specific, longitudinal, mișcări laterale și rotative, în zona șoldului permițând mișcări pe trei planuri în zona șoldului. Trebuie menționat că suporturile speciale permit și manevrarea pacienților cu obezitate", a adăugat dr. Popi. 


Nu în ultimul rând, trebuie amintită terapia cu shockwave, o tehnologie nouă care are la bază generarea de energie înaltă într-un timp foarte scurt, cu o viteză care depășește viteza sunetului. Utilizată cu succes în durerile acute și cronice ale sistemului musculoscheletal, aceasta accelerează vindecarea. Pentru tratarea durerilor la nivelul feței, apărute ca urmare a intervențiilor chirurgicale locale, a traumatismelor sau a infecțiilor există crioterapia, care se realizează cu ajutorul modulului special de ultrasunet, prezent, de asemenea, la "Neurology Clinic". "Avem în clinica noastră aparatul «Crioback», metodă nouă, utilizată cu succes în recuperarea medical", a completat medicul. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019
Stire din Sănătate : Cum scăpați de buzele crăpate
Vineri, 08 Noiembrie 2019
Stire din Sănătate : Măceșele țin departe bolile de sezon
Pagina a fost generata in 0.6752 secunde