Fumatul în mașină încalcă regulile impuse de OMS

239
Fumatul în mașină încalcă regulile impuse de OMS - fumatoarelavolan-1350573888.jpg

Articole de la același autor

Poluarea dată de fumatul în mașină este de trei ori mai mare decât normele prevăzute de Organizația Mondială a Sănătății cu privire la calitatea aerului de interior, informează Agerpres.


Nivelul de poluare cu particule fine creat în mașină de fumători poate afecta sănătatea pasagerilor, având în vedere că pragul mediu de concentrație cu particule fine fixat de OMS este de 25 micrograme/m3, iar cel calculat în mașinile fumătorilor este de zece ori mai poluat decât este permis. 

Creșterea particulelor fine din aer este un factor de risc pentru diferite boli cardiovasculare și respiratorii, precum și pentru cancerul la plămâni. 

Fumatul pasiv duce la probleme de sănătate la copii, printre care moartea subită, astmul, diferite probleme respiratorii și patologii ale urechii, arată dr. Sean Semple, autorul studiului realizat la Universitatea din Aberdeen, Marea Britanie. În 2010, a fost lansată propunerea de a interzice fumatul în mașină, de către Royal College of Physicians, organism care reprezintă peste 20.000 de medici și care face recomandări guvernului britanic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Cum ținem astmul sub control
Miercuri, 19 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Reîncepe programul Stop Fumat la Constanța
Pagina a fost generata in 0.3486 secunde