Fumătoarele au mai puține șanse de a avea copii

433
1
Fumătoarele au mai puține șanse de a avea copii - fumatoare-1331477783.jpg

Articole de la același autor

Femeile care fumează în fiecare zi au cu până la 40% mai puține șanse de a concepe un copil. Potrivit unui studiu al Centrului Național pentru Renunțare la Fumat, publicat de Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății, șansele de a avea un copil scad cu 10-40% pentru femeile care fumează între cinci și nouă țigări pe zi.
Totodată, cele care urmează o procedură de fertilizare in vitro și consumă mai mult de zece țigări zilnic au șanse de succes de doar 15 procente față de nefumătoare, care au șanse de 23%. Studiul mai arată că peste 55% dintre femeile fumătoare au între 15 și 34 de ani, adică sunt la vârsta fertilă.
Dr. Magdalena Ciobanu, coordonatorul Programului Național "Stop Fumat", susține că organismul femeilor este mai afectat decât cel al bărbaților de expunerea la nicotină, iar capacitatea femeilor de a procrea este în topul funcțiilor afectate negativ.
"Femeile care fumează vor rămâne însărcinate mai greu. Motivul este acela că, pe lângă afectarea vasculară, care scade șansele de implantare a oului în uter, fumatul scade și nivelul hormonului sexual necesar producerii ovulației", explică medicul.

Comentează știrea

nu pot cu voi
11 martie 2012
doctore las-o jos ca macane

deci 40% dintre fumatoare nu pot avea copii. bine pana aici. poate atunci cineva sa imi explice cum dracu se inmultesc ciorile ca iepuroaicele (cu ghilimelele de rigoare) ca de fumat se apuca de la 7-8 ani. ce dracu ne tot aburiti .scaderea nivelului la hormonul sexul m ass. se fata de la 12 pana la 55 fara probleme si fumeaza minim 25 de tigari pe zi .terminati cu prostiile. ocupati spatiu tipografic cu non informatii.scrieti despre cum sa evitam inmultirea accelerata si necontrolata a ciorilor .asta da subiect interesant.hai usssssssssssshhhhhhhhhhhhhhhiiiiiiiiiiiiiiiiii

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Obezitatea, la fel de nocivă ca fumatul?
Pagina a fost generata in 0.3957 secunde