Fumați prea mult? Riscați să vă intoxicați cu nicotină

620
Fumați prea mult? Riscați să vă intoxicați cu nicotină - nicotina-1624559603.jpg

Articole de la același autor

Fumatul este unul dintre cele mai nesănătoase și dăunătoare obiceiuri. Acesta este asociat în mod direct cu dezvoltarea cancerului pulmonar, precum și a altor afecțiuni grave de sănătate, precizează csid.ro. De asemenea, intoxicația cu nicotină poate cauza anumite manifestări neplăcute la nivelul organismului, fiind un semnal de alarmă al consumului mult prea ridicat de tutun.

Nicotina este substanța care provoacă dependență. Aceasta nu se regăsește numai în țigările clasice, ci și în lichidul pentru țigările electronice sau în compoziția celor fără ardere. De asemenea, nicotina se găsește și în plasturii utilizați pentru renunțarea la fumat. Toate acestea pot duce la intoxicația cu nicotină, condiție medicală ce provoacă simptome neplăcute și poate declanșa probleme mai serioase de sănătate. De aceea, pentru a evita aceste riscuri, este esențial să recunoașteți care sunt primele semne ale intoxicației.

Potrivit specialiștilor, intoxicația cu nicotină prin ingestie, inhalare sau absorbție prin piele cuprinde simptome precum: hipersalivație (exces de salivă), senzație de greață, dureri de stomac, vărsături, pierderea poftei de mâncare, diaree. La acestea se adaugă deshidratarea, ochii iritați, durerea de cap, amețeala, agitația, nervozitatea, tensiunea arterială.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 31 Mai 2020
Stire din Social : 31 Mai, Ziua Mondială Fără Tutun
Pagina a fost generata in 0.8802 secunde