Frunzele de măslin aduc o serie de beneficii organismului

325
Frunzele de măslin aduc o serie de beneficii organismului - frunzedemaslin2-1627389113.jpg

Articole de la același autor

Știați că în frunzele de măslin se găsesc compuși care contribuie la reducerea presiunii sângelui și nivelul colesterolului rău din organism? De exemplu, oleuropeina conținută este un puternic agent antioxidant, care acționează în același mod ca și flavonidele care se găsesc în anumite plante. Cele mai multe dintre cercetările care au avut ca subiect extractul din frunze de măslin s-au axat pe calitățile antivirale, antibacteriene și antifungice ale acestuia.

Oamenii de știință susțin că oleuropeina este cea care stimulează activitatea sistemului imunitar, ajutând organismul să acționeze împotriva a numeroase probleme de natură virală, cum ar fi, de exemplu, herpesul de toate tipurile (orale sau genitale), Zona Zoster ori varicela. Totodată, acidul eolinic din acest extract blochează dezvoltarea virușilor. Aceleași calități antivirale îl recomandă și în prevenirea apariției răcelilor și a gripei.

Frunzele de măslin folosite la ceai au și un efect diuretic, ceea ce poate ajuta persoanele care suferă de boli de rinichi. Mai mult decât atât, fiertura acționează și ca un antiinflamator cu putere medie, ceea ce poate fi de ajutor în tratarea bolilor artritice, cum ar fi guta.

Produsul din frunze de măslin este indicat, datorită calităților antioxidante, și persoanelor sănătoase, care fac mult sport, acestea fiind mai expuse distrugerii celulelor. Proprietățile antioxidante sunt mai puternice decât ale ceaiului verde, însă au fost promovate mai puțin.

Extractul protejează pereții vaselor de sânge și s-a demonstrat că are efect în prevenirea bolilor coronariene ale inimii, dar și în ateroscleroze. Cel mai bun exemplu în dovedirea acestor calități este populația din zona mediteraneană, care consumă multe măsline și ulei din acestea, și se poate lăuda cu cel mai mic procent de bolnavi de inimă și cu cea mai ridicată speranță de viață din Europa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5329 secunde