Frunzele de mango au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii
Articole de la același autor
Gropițele sacrale apar, deseori, din cauza problemelor de dezvoltare
28 Octombrie 2021
Peeling-ul chimic vă revitalizează tenul la început de toamnă
07 Octombrie 2021
Hiperplazia, o afecţiune care apare la nivelul glandelor suprarenale
24 Octombrie 2021
Clinica M&M Dental Team, locul unde problemele de masticaţie îşi găsesc rezolvarea
22 Octombrie 2021
Ceaiul de mușețel băut seara, ideal pentru a vă ajuta să vă relaxați
21 Octombrie 2021
În general, frunzele de mango nu sunt la fel de populare ca fructele, dar trebuie să știți că ele au o mulțime de proprietăți care pot contribui la o sănătate mai bună. Specialiștii spun că foarte mulți oameni nu știu că frunzele de mango sunt comestibile, chiar dacă fructul acestui copac este renumit pentru aroma și valoarea sa nutrițională. De fapt, aceste frunze concentrează mai mulți compuși medicinali. În primul rând, frunzelor de mango li se atribuie proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antibacteriene și antitumorale. Unii oameni folosesc extracte din frunze de mango pentru a face ceaiuri, suplimente și alte produse complementare de îngrijire a sănătății. Acest lucru se datorează faptului că utilizările sale terapeutice sunt foarte apreciate. Frunzele de mango conțin polifenoli și terpenoizi, cunoscuți pentru capacitatea lor de a proteja împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. În același timp, aceste substanțe au efecte pozitive asupra sănătății oculare și imunitare. Prin urmare, consumul regulat reduce riscul de boli oculare, infecții și alte boli cronice. Unul dintre cele mai importante beneficii ale frunzelor de mango este proprietatea antiinflamatoare a acestora. Apoi, mangiferina are potențialul de a inhiba inflamația în exces. De fapt, există și alte activități biologice atribuite mangiferinei, cum ar fi proprietățile antioxidante, antidiabetice, analgezice și imunomodulatoare. Unii specialiști consideră faptul că frunzele de mango pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de afecțiuni cardiace și neurologice, dar și la inhibarea acumulării de grăsime în celulele țesuturilor.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 01 Noiembrie 2021
Luni, 20 Septembrie 2021