Frunzele de cârmâz pot fi periculoase. Mare atenţie când le folosiţi!

1039
Frunzele de cârmâz pot fi periculoase. Mare atenţie când le folosiţi! - carmaz2-1632668837.jpg

Articole de la același autor

Frunzele plantei de cârmâz sunt folosite în medicina tradițională ca adjuvant pentru calmarea simptomelor reumatismului și artritei. Cu toate acestea, unele rapoarte avertizează asupra faptului că pot provoca anumite efecte secundare. Planta de carmin, cunoscută și sub numele de cârmâz este o plantă utilizată în scopuri medicinale și culinare. Care sunt utilizările cârmâzului și contraindicațiile acestuia?

Specialiștii au stabilit că unele părți ale arbustului au componente toxice, care sunt eliminate doar printr-un proces riguros de gătire. Prin urmare, trebuie să o folosiţi cu prudență și să luaţi în considerare posibilele sale efecte secundare. Conform datelor istorice, planta de carmin a stat la baza remediilor folosite pentru a trata vărsăturile, a purifica corpul și a combate simptomele reumatismului. Chiar și în prezent, unele populaţii continuă să-i ofere aceste aplicații. În ciuda informațiilor despre toxicitatea cârmâzului, unele culturi continuă să susțină utilizarea acestuia ca adjuvant împotriva bolilor precum amigdalita, laringita, acneea, scabia, unele tipuri de tumori și SIDA, precizează dozadesanatate.ro.

În acelaşi timp, se spune că toate părțile cârmâzului sunt considerate toxice. Boabele sunt cele mai otrăvitoare, mai ales când sunt verzi. Acestea concentrează o substanță numită „fitolacină” care irită sistemul digestiv atât la oameni, cât și la animale. În plus consumul boabelor poate provoca următoarele efecte adverse: crampe musculare și crampe abdominale, senzație de arsură în gură, gât și esofag, diaree și vărsături, dificultăți de respirație, amețeli sau greață, dureri de cap, tulburări ale ritmului cardiac. Totuşi, multe magazine cu plante distribuie suplimente și produse alimentare care conțin cârmâz. Cu toate acestea, Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) nu a aprobat utilizarea și nici nu a evaluat siguranța cârmâzului. Ca urmare, mare atenţie dacă decideţi să consumaţi aşa ceva. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9672 secunde