Focar de hepatită A în România: "Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 66"

159
Focar de hepatită A în România:

Articole recomandate

Un nou focar de hepatită de tip A a fost confirmat de autoritățile sanitare vasluiene în localitatea Doagele, al doilea din județul Vaslui, după ce 17 persoane au fost internate în spital cu "boala mâinilor murdare", numărul total al îmbolnăvirilor în județ ajungând la 66.


Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a confirmat, în baza analizelor de laborator, existența a 17 cazuri de hepatită virală de tip A în localitatea Doagele, o comunitate cu 800 de locuitori, fără apă curentă și canalizare.

Zece dintre cei 17 bolnavi internați în spital sunt copii cu vârste cuprinse între doi și 14 ani, cauza apariției focarului fiind igiena precară în rândul populației din comunitatea respectivă.

"Așa cum prevăd procedurile, au fost recoltate probe de apă din fântâni pentru a se vedea încărcătura microbiană, în funcție de care se vor stabili măsurile specifice de igienizare. Totodată, s-a dispus dezinfectarea latrinelor la familiile unde au apărut cazurilor de boală, făcându-se și o educație sanitară a populației din comunitate", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Care sunt simptomele hepatitei A
Pagina a fost generata in 0.814 secunde