Femeile seropozitive primesc susținere medicală

147
Femeile seropozitive primesc susținere medicală - femeileseropozitiveprimescspriji-1363529072.jpg

Articole de la același autor

Cele peste 5.000 de femei seropozitive din întreaga țară vor primi susținere din partea Institutului Național de Boli Infecțioase. Instituția medicală a lansat, zilele trecute, programul SHE pentru a crește gradul de informare a acestora în privința bolii. 

SHE este un program de educare, consiliere și suport elaborat de femeile seropozitive din Europa și medicii specialiști din țară. În cadrul programului SHE în România, vor fi organizate, în perioada aprilie - mai, trei evenimente la care vor participa femeile seropozitive din orașele București, Constanța, Iași, având ca obiectiv creșterea gradului de informare a acestora și facilitarea formării unor grupuri de suport pentru pacientele infectate cu HIV/SIDA. 

De asemenea, vor fi organizate traininguri locale dedicate informării cadrelor medicale implicate în diagnostic, tratament și monitorizarea pacientelor seropozitive. 

La Constanța, grupurile de suport vor fi susținute de medici și psihologi ai centrului regional HIV/SIDA din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase, iar invitarea pacientelor se face prin intermediul Asociațiilor de Pacienți.

Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase, a subliniat că în România e cea mai mare rată de supraviețuire și programul este adresat femeilor pentru că au nevoie de mai mult suport.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5044 secunde