Femeile renunță mai greu la tutun decât bărbații

252
Femeile renunță mai greu la tutun decât bărbații - pastilafumat-1329407420.jpg
Deși majoritatea femeilor fumează mai puține țigarete pe zi în comparație cu bărbații, acestea sunt mai predispuse la dezvoltarea de afecțiuni coronariene. Acest lucru se întâmplă deoarece organismul femeilor procesează nicotina mult mai rapid decât în cazul bărbaților, arată un studiu publicat în publicația medicală "The Lancet".

Dr. Vera Eniko Pall, medic pneumolog constănțean, spune că, deși riscul îmbolnăvirii de afecțiuni ale inimii scade în momentul renunțării la fumat, persoanele de sex feminin renunță la dependență mult mai greu decât bărbații.

"În țările în curs de dezvoltare, dependența de tutun a femeilor este în creștere, deoarece sunt expuse presiunii reclamelor, iar țigările au un design adaptat cerințelor psihologice ale femeilor", este de părere medicul specialist.

Până în prezent, la nivel mondial, peste 220 de milioane de femei sunt fumătoare.

Fumătorii care doresc să renunțe la acest viciu se pot adresa progra-mului "Stop Fumat", coordonat de Ministerul Sănătății. Mai multe infor-mații, printre care și datele de contact ale medicului și psihologului pot fi găsite pe site-ul www.stopfumat.eu, la Tel Verde 0.800.878.673 (apelabil gratuit doar din Romtelecom) sau la nu-mărul de telefon 021/335.69.20.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6699 secunde