Fără pofte exagerate! Alimente care vă stimulează apetitul

162
Fără pofte exagerate! Alimente care vă stimulează apetitul - alimentecare-1628434788.jpg

Articole de la același autor

Știați că pastele făinoase, cartofii și pâinea țin pofta de mâncare în frâu? Dulciurile, în schimb, stimulează apetitul. Nutriționiștii au alcătuit o listă cu factorii care influențează apetitul și oferă câteva ponturi despre cum puteți să diminuați pofta de mâncare exagerată.

De exemplu, dacă încercați să vă potoliți foamea cu prăjituri sau bomboane, nu ați ales soluția potrivită. Acestea cresc brusc glicemia, apoi o scad și așa apare foamea. Pâinea, cartofii, pastele făinoase sunt mai bune decât dulciurile concentrate, întrucât mențin glicemia crescută pe termen mai lung. Apoi, alcoolul, în cantități mici sunt un stimulent digestiv. În schimb, dacă beți mult, nu veți mai avea poftă de mâncare. O altă explicație pentru faptul că alcoolul crește pofta de mâncare este legată de comportament. Când consumă bere, vin ori lichior, oamenii nu mai gândesc chiar la fel de clar ca atunci când nu au băut nimic, iar asta îi poate determina să mănânce mai mult.

Cercetările făcute cu ajutorul aparatelor de rezonanță magnetică arată ce modificări au loc în creier atunci când oamenii privesc imagini cu alimentele preferate. Pe scurt, creierul știe ce urmează să primească, de aceea se întâmplă să salivați atunci când vedeți, de exemplu, dulciuri. Cu toate acestea, aspectul alimentelor poate fi, însă, înșelător, pentru că nu tot ce arată bine este și sănătos. Tocmai de aceea, medicii vă sfătuiesc să începeți mesele nu neapărat cu ce vă place, ci cu salate și legume, pentru că acestea satură repede și vă ajută să mâncați mai puțin. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3637 secunde