Epidemia uitată a României revine în forță

4389
Epidemia uitată a României revine în forță - rujeol-1595230202.jpg

Articole recomandate

Este alertă de rujeolă la județul Cluj, unde au fost depistate 11 cazuri noi în ultimele două săptămâni, cele mai multe din întreaga țară.


Datele au fost furnizate de Institutul de Sănătate Publică care arată că epidemia de rujeolă declarată acum patru ani, încă nu s-a încheiat.


Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la dată de 17 iulie este 20 204, din care 64 sunt decese.


În perioada 6 – 17 iulie, au fost raportate încă 12 cazuri nou confirmate în două județe, unul în Satu Mare, 11 în Cluj.


Rujeolă sau pojarul este o infecție virală foarte contagioasă care apare că o erupție cutanată și care are simptome asemănătoare cu răceală. Boala se transmite pe calea aerului, prin tușe sau strănut.


Principalele simptome ale rujeolei apar la aproximativ două săptămâni după ce copilul a fost infectat. Rujeolă începe să se manifeste prin ochi roșii, secreții nazale, tușe și febra mare, după care apare erupția cutanata.


Rujeola poate fi o boală gravă la toate grupele de vârstă, însă este deosebit de periculoasă în cazul copiilor mai mici de 5 ani și la adulții cu vârste peste 20 de ani. Conduce frecvent la complicații severe, cum ar infecțiile pulmonare joase, infecții ale creierului și infecții bacteriene secundare - acestea din urmă necesită tratament, antibiotic.


Rujeolă poate fi prevenită printr-un vaccinare care oferă imunitate pe tot parcursul vieții. Este vorba de vaccinul ROR, destinat imunizării împotriva a trei boli infecțioase care dau și numele vaccinului: rujeolă, oreion și rubeolă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4097 secunde